Jaguar E-Pace s prenovljenim obrazom na prvi pogled zgleda skoraj identičen avtomobilu, ki ga zamenjuje, a je pod zunanjo krinko povsem nov.

Jaguar e-Pace je namreč enako obliko prestavil na čisto drugo Premium Transverse Architecture platformo, kakršno že uporabljata Range Rover Evoque in Land Rover Discovery Sport. Razlog za takšno potezo je možnost vgradnje baterij in elektromotorjev. Posledično je osveženi E-Pace bogatejši za nove štirivaljne bencinske in dizelske motorje Jaguar Land Rover združenja, vsi razen osnovnega dizla prejmejo štirikolesni pogon, devetstopenjski samodejni menjalnik ter blago-hibridno tehnologijo.

Zaradi koriščenja nove zasnove bo kmalu pripeljal priključni hibrid P300e, sestavljen iz 1,5-litrskega trivaljnega bencinarja in manjšega elektromotorja na zadnji osi. Najbolj ekološka izvedenka E-Pace bo s skupno močjo 310 KM in pospeškom do stotice v 6,1 sekundah postala tudi najhitrejša. Drugače pa obljubljajo izpuste ogljikovega dioksida manjše od 44 g/km, povprečno porabo 1,67 litra in 54 kilometrov električnega dometa.

Preostala motorna paleta bo vsebovala tri dizle in tri bencinarje. Vsi dizelski motorji bodo uporabljali 2-litrsko enoto, s tremi stopnjami moči. Osnovni bo imel 163 KM v kombinaciji z ročnim menjalnikom. Sledi enak z dodatkom 48-voltnega lahkega hibridnega sistema. Vrh predstavlja podoben stroj le z 204 KM. Bencinska polovica bo prav tako zasnovana okoli 2-litrskega štirivaljnika, z izbiro 200 KM, 250 KM ali 300 KM. Vsi so standardno opremljeni z blago hibridno tehnologijo.

Na zunaj je nova maska, malenkost popravljeni so odbijači, nova je LED osvetlitev spredaj in zadaj, navdahnjena s strani električnega I-Pace. Spremembe so bolj opazne v notranjosti, kjer izstopa sodoben sredinski 11,4-palčni zaslon z najnovejši Pivi Pro informacijskim sistemom, ki podpira nadgradnje preko spleta. Pridružen je 12,3-palčnemu digitalnemu kokpitu, kjer se izpisujejo vse pomembne informacije. Nov je nadzorni panel klimatske naprave z učinkovitejšim filtriranjem zraka, vzvratno ogledalo je prejelo kamero za boljšo preglednost.