Zakaj je Jaguar E-Pace že zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov?

Jaguar je predstavitev modela E-Pace skrbno načrtoval, saj so na premieri vozila prikazalil akrobatski vložek, znan kot barell roll ali po slovensko – sodček. S tem dosežkom se je Jaguar E-Pace vpisal v knjigo rekordov.

Na zunanjo obliko majhne terenske mačke so vplivale predvsem karoserijske linije  Jaguarja F-Type, kar se kaže v izraziti maski hladilnika, mišičastih proporcah, kratkih previsih in strehi, ki se poševno spušča proti zadku. E-Pace je sicer dolg 4,395 metra in ima medosno razdaljo 2,681 metra. zato je v njem dovolj udobnega prostora za pet potnikov z do 577 litri prtljage.

Jaguar E-Pace bo tudi eden najbolj povezanih avtomobilov v razredu, saj bo potnikom na volj pet priključkov USB in wi-fi hotspot za osem mobilnih naprav. Voznik si lahko pomaga tudi z novim projekcijskim zaslonom s tehnologijo ‘Thin-Film Transistor’ (TFT), ki omogča projekcijo do 66 odstotkov več podatkov. Varnostna in infozabavna oprema je seveda izčrpna.

Jaguar E-Pace je prvi predstavnik svvoje znamke, ki je povsem opremljen z motorji iz družine Ingenium, segajo pa od 150-‘konjskega’ turbodizla z izpustom 124 ogljikovega dioksida na kilometer, do 300-‘konjskega’ tubobencinca, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v šestih sekundah.

Prišel, videl, zmagal! – Jaguar F-Pace 2.0 TD4 Prestige AWD Automatic

Jaguar XF Sportbreak – mačka z zapeljivo zadnjico!

Gentlemen, start your engines! – Jaguar XKR 4,2 V8