Specialna izvedba Chirona imenovana Les Légendes du Ciel je nekakšen poklon neustrašnih pilotov, ki so v začetku 20. stoletja vozili Bugattije.

Vsi tovarniški dirkači, Albert Divo, Robert Benoist in Bartolomeo Constantini so leteli za francosko letalstvo, zato so si prislužili naziv Les Légendes du Ciel. Prav tako je v prostem času za volanom Bugattija Type 18 sedel legendarni Roland Garros. V letalski industriji se je z oblikovanjem motorjev udejstvoval tudi sam ustanovitelj Ettore Bugatti. Nameraval je namreč izdelati tudi rekordno hitro letalo, a mu je druga Svetovna vojna prekrižala načrte.

https://www.youtube.com/watch?v=-BCM_—FbE

Ponavadi omejene izvedenke določenih modelov niso najbolj zanimive, vseeno je težko zanikati posebnost tega Chirona. Izdelali jih bodo le 20, vsak pa bo bodoče lastnike olajšal za 2,88 milijona evrov. Sicer gre v osnovi za standardnega Chirona Sport z 8,0-litrskim W16 motorjem, ki proizvede vratolomnih 1.500 KM in 1.680 Nm navora. Cestni lovec se do stotice izstreli v 2,5 sekunde in doseže končnih 420 km/h. Te številke so več kot dovolj za počastitev pogumnih pilotov.

Omejeni Chiron je odet v posebno matirano sivo z belo črto po sredini, francosko zastavo na pragovih, zelo se mu poda nova mreža maske s pokončnimi aluminijastimi elementi. Nič manj navdušujoča ni notranjost oblečena v svetlo rjavo usnje in aluminij z diamantnim vzorcem. Češnja na vrhu so logotipi »Les Légendes du Ciel« na vratih, naslonih glave in sredinski konzoli.