Citroën predstavlja ë-Berlingo Van – električno in povezljivo različico svojega lahkega gospodarskega vozila, ki bo v prodajne salone zapeljala v drugi polovici leta 2021.

Citroën ë-Berlingo Van ponuja ravno pravšnji odgovor na vsakodnevne potrebe poklicnih uporabnikov. Ponujal bo obilo svobode med vožnjo po mestnih središčih, v katerih uveljavljajo vse več omejitev prometnega režima.

ë-Berlingo Van ponuja vse prednosti električne vožnje in pri tem ohranja tudi čisto vse legendarne lastnosti vozila Berlingo, saj še vedno ponuja štiri različne konfiguracije karoserije. Največ 4,4 muporabne prostornine, do 800 kilogramov tovornih kapacitet in poleg tega še celotno modularnost kabine Extenso.

https://www.youtube.com/watch?v=6ahsgzy-WS8

ë-Berlingo Van se lahko poveže z aplikacijo MyCitroën, prek katere je možno daljinsko upravljati polnjenje baterije in z aplikacijo Free2Move Service, ki omogoča dostop do več kot 220.000 polnilnih postaj v Evropi. Poleg tega pa so zanj proti doplačilu na voljo tudi nove tehnologije, kot na primer prikazovalnik v višini oči in instrumentna plošča z novim 10-palčnim digitalnim zaslonom.

Obe karoserijski različici modela ë-Berlingo Van sta opremljeni s pogonskim sklopom konstrukcijske osnove in imata enako kapaciteto baterije. Elektro motor premore 100 kW (136 KM) moči in 260 Nm navora. Baterija hrani 50 kWh energije, kar pomeni predvideni doseg 275 kilometrov. Na gospodinjski vtičnici se bo Berlingo polnil 15 ur. Hitra 100 kW polnilnica pa bo baterijo do 80-odstotkov napolnila v pičle pol ure.

Za zagotovitev maksimalnega dosega pogonski sklop vozila ë-Berlingo Van generira energijo med fazami zaviranja ali upočasnjevanja vozila. Po vklopu gumba B na sredinski konzoli se sproži pospešeno generiranje energije. Baterija je nameščena pod sedeži in podom tovornega prostora vozila. Na ta način ne vpliva na uporabno prostornino.

Zanjo velja garancija, ki traja 8 let ali 160.000 km (za 70 % kapacitete baterije po izteku garancijske dobe). Po kontrolnem pregledu pri 1 letu ali 20.000 km se izda certifikat o kapaciteti baterije, zatem pa po koncu vsakega vzdrževalnega servisnega pregleda na vsaki 2 leti ali 40.000 km.