Bugatti Type 57S je vozilo iz predvojnih časov z dražljivim dirkaškim pedigrejem. Eden od 42 izdelanih primerkov kmalu prihaja na dražbo!

Bugatti Type 57S bo 19. februarja na posebnem dogodku ponudila Dražbena hiša Bonhams. Bugattija je leta 1937 naročil Robert Ropner, član družine, ki je ustanovila podjetje Ropner Shipping. Kasneje ga je odkupil ustanovitelj dirkalne ekipe Connaught Engineering Rodney Clarke. Leta 1969 pa eksotični Bugatti pristal v delavnici zadnjega lastnika Billa Turnbulla. Slednji ga je vestno negoval in obnavljal, vendar se z njim ni nikoli vozil.

Po več kot 50 letih so ekskluziven primerek predvojnega časa pregledali tudi Bugattijevi mojstri in potrdili njegovo odlično stanje. Vsi deli na vozilu so originalni. Omeniti velja njegovo šasijo, ki je ena izmed posebej lahkih različic, izdelanih za Veliko nagrado Francije leta 1936, na kateri je slavil ravno Bugattijev dirkalnik Type 57S. S 3,3 litrskim motorjem je bil takrat najhitrejši in najbolj ekskluziven cestni avtomobil, ki ga je bilo mogoče kupiti. Primerek na slikah ima vzdevek Dulcie zaradi registrske številke DUL 351.

Lak avtomobila je v čudovitem stanju, prav tako notranjost iz usnja v kremasti barvi. Po napovedih naj bi zanj iztržili med 6,7 in 9,4 milijonov dolarjev. Sholto Gilbertson, direktor dražbene hiše je dejal: “To je res izjemen primerek enega najdragocenejših in najbolj zaželenih predvojnih avtomobilov. Drugi Bugattiji 57S so v muzejih ali znanih zbirkah … To bi bil lahko celo zadnji odkriti primerek predvojnega Bugattija.”