Na tržišče prihaja posebna izdaja DS 7 Crossback Louvre, ki se ponaša z unikatnimi stilskimi dodatki ter letno vstopnico. Petični športni terenec bo stal vsaj 52 tisočakov.

Od leta 2015 je DS pokrovitelj muzeja Louvre v Pariz. Z letošnjim letom sta podjetji partnerstvo obeležili z lansiranjem butičnega modela DS 7 s pridihom muzejskega šarma. Ta posebna izdaja športnega terenca se bo na zunaj razlikovala po dodanih napisih Louvre ter posebnih poslikavah, ki se nahajajo tako na pokrovu motorja kot prtljažnika. Ponazarjajo obliko znamenite piramide, ki je pred samim muzejem v Parizu. Omenjene piramide se nahajajo še na pokrovih zunanjih vzvratnih ogledal, kamor so jih vžgali laserji.

Črno obarvana karoserija sedi na 20-palčnih platiščih. DS 7 crossback Louvre pa je možno naročiti še v modri, črni ali sivi barvi. Za pogon francoskega šarmerja skrbi 1,6-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki proizvede 165 kW (225 KM) moči, zaradi česar se lahko avtomobil do 100 km/h požene v 8,3 sekunde.

Bolj kot zmogljivost, preseneti notranjost. V kabini najdemo številne ponavljajoče elemente piramide. Vendar, takšen DS 7 crossback premore edinstven podmeni v multimedijskem sistemu, ki se imenuje ‘Dan v Louvru (A day at the Louvre)’. Potnikom se na 12-palčnem zaslonu s to aplikacijo prikazuje 182 slik, portretov in kipov iz muzejske zbirke.

Ob številnih primerkih se ni pozabilo na umetnine, kot je znamenita Mona Lisa Leonarda da Vincija. Slednjo med drugim spremlja še 4-minutni zvočni posnetek, v katerem je razložena zgodovina umetnine. Še več, kupci bodo dobili še posebno kartico, ki zagotavlja neomejen dostop do muzeja za eno leto.