Ford je uvedel novo različico Transita v izvedbi šasija s kabino. Zasnovana je z namenom ponuditi maksimalno prostornino za tovor na rastočem trgu 3,5-tonskih mednarodnih prevozov.

Z nameščenim kontejnerjem s platnenimi stranicami nudi najnovejša šasija s kabino Transit L5 celo s povišano nadgradnjo kabine s posteljo možnost prevoza do 10 evro-palet, kar je največ na trgu, in nosilnost do 950 kg po predelavi.

Transit L5 šasija s kabino je zdaj na voljo na vseh evropskih trgih. Podporo zanj pa zagotavlja Fordovo omrežje skoraj 200 kvalificiranih predelovalcev vozil v 13 državah, ki razvijajo in izdelujejo predelave za specifične zahteve podjetij.

Izjemna zmogljivost prevoza tovora v tem razredu

Za največjo zmogljivost pri prevozu tovora v svojem razredu meri medosna razdalja novega modela 4522 mm. To je največ med vsemi šasijami s kabino in sprednjim pogonom ter skupno maso vozila 3,5 tone.


Vse šasije s kabino L5 FWD poganja varčna in zmogljiva različica 2,0-litrskega dizelskega motorja EcoBlue. Serijska izvedba razvije 130 KM in 360 Nm navora. Za zahtevnejšo uporabo pa je na voljo tudi različica s 160 KM in 390 Nm navora. Obe različici motorja sta vrste Heavy Duty in omogočata predelave, s katerimi masa vozila presega 2380 kg.

Serijsko je vgrajen šeststopenjski ročni menjalnik. Na voljo pa je tudi šeststopenjski samodejni menjalnik z ročnim načinom prestavljanja. Z vsemi pogonskimi sklopi je možno naročiti dodatni 95-litrski rezervoar za gorivo.

Razpoložljive tehnologije za pomoč vozniku vključno z inteligentnim aktivnim tempomatom in sistemom za ohranjanje voznega pasu pomagajo zmanjšati utrujenost na dolgih vožnjah in so pred kratkim prejele pohvalo neodvisne ustanove za varnost vozil Euro NCAP.

Nova šasija s kabino L5 dopolnjuje izjemno paleto različic izvedb Transita, med katerimi je tudi Transitova šasija s kabino z največjo dovoljeno skupno maso 5,0 tone za težke nadgradnje. Leta 2020 je bil Ford že šesto leto zapored vodilna znamka gospodarskih vozil v Evropi.