Prihodnost družbe Volvo Cars je električna in nov Volvo C40 Recharge je najnovejši dokaz njene zaveze za prihodnost brez emisij.

C40 Recharge ima vse prednosti vozila SUV, vendar z nižjo in bolj uglajeno silhueto. Model, osnovan na platformi CMA, je prvo vozilo znamke Volvo v zgodovini, ki je zasnovano v povsem električni izvedbi.

Zadek športnega terenca se ponaša z izjemno obliko, ki se ujema z nizko linijo strehe. Zasnova sprednjega dela predstavlja nov obraz električnih vozil Volvo in vključuje žaromete z najsodobnejšo tehnologijo slikovnih pik.

V notranjosti ponuja visok položaj sedenja. Tu pa je še široka paleta barvnih kombinacij in možnosti edinstvenih dekorativnih elementov. Prav tako je prvi model znamke Volvo, ki ne uporablja usnja.




Podobno kot XC40 Recharge tudi model C40 Recharge ponuja enega od najboljših informacijsko-razvedrilnih sistemov na trgu, ki je plod sodelovanja z družbo Google in temelji na operacijskem sistemu Android. Strankam so tako na voljo aplikacije Google in integrirane storitve, kot so Google Maps, Google Assistant in Google Play Store.

Neomejeni podatki omogočajo vrhunsko povezljivost. C40 Recharge pa bo posodobitve programske opreme prejemal kar po zraku. To pomeni, da bo svoje tovarniško nameščene funkcije in sisteme stalno izboljševal.

Pogonski sklop sestavlja par elektromotorjev. Eden na sprednji in eden na zadnji osi, ki ju poganja 78 kWh baterija s funkcijo hitrega napolnjena (80 odstotkov v približno 40 minutah).  Doseg znaša okoli 420 km.

Kot je bilo danes objavljeno, bo povsem električen C40 Recharge mogoče kupiti samo prek spleta. V skladu s svojimi prizadevanji za zmanjšanje kompleksnosti ponudbe modelov in s ciljem usmeriti se na privlačne predhodno izbrane različice je družba Volvo Cars bistveno poenostavila svojo ponudbo vozil.

Ob nakupu novega C40 Recharge bodo stranke prejele umerjen paket storitev, ki med drugim vključuje servis, jamstvo, avtomobilsko asistenco, zavarovanje, kjer je to na voljo, in možnosti za polnjenje vozila doma.

Proizvodnja vozil C40 Recharge se bo začela letošnjo jesen in sicer v proizvodnem obratu družbe Volvo Cars v belgijskem Gentu skupaj z vozili XC40 Recharge.

Slovenska premiera: Volvo V60