Volvo V60: Bo deklasiral razredno konkurenco?

Volvo V60 je najnovejši karavan na tržišču, ki ohranja prepoznavne značilnosti vozila za družinske potrebe. Skandinavski dizajn, napredna varnostna tehnologija in skrb za udobje potnikov so atributi, ki bodo prepričali.

Novi Volvo V60 je nekoliko daljši in nižji, dodatnih 13 centimetrov pa se pozna predvsem v potniški kabini. Na voljo je več prostora za kolena kot pri predhodnem Volvu V60 in celo največ prostora za kolena v celotnem segmentu. Dodani centimetri se poznajo tudi v prtljažnem prostoru, ki zdaj v osnovi meri 529 litrov, kar je za skoraj 100 litrov več kot v njegovem predhodniku.

Prerojen in čist skandinavski dizajn nove generacije avtomobilov Volvo lahko občudujemo tudi pri modelu V60. Družinski karavan ni ‘škatlast’, saj je brez ostrih robov in daleč od tega, kar so bili karavanski Volvi v preteklosti. Streha ostaja v zadnjem delu avtomobila ravna, kar pomeni boljši izkoristek prtljažnega prostora. Zaključi se s spojlerjem, ki doda oblikovni zaključek, poleg tega pa prispeva k aerodinamiki in posledično k manjši porabi goriva. Prednji žarometi svetijo v LED tehnologiji z že poznanim Torovim kladivom, zadnje luč pa so postavljene pokončno in prav tako z LED tehnologijo. Na voljo so platišča v velikosti od 16- do 20-palcev in 13 barv karoserije, med katerimi prevladujejo temnejši odtenki barv.

V notranjosti Volva V60 se prepleta modern dizajn in enostavna preglednost Informacijsko-zabavnega sistema z 9,0-palčnim zaslonom. V60 omogoča povezljivost s pametnimi telefoni in visoko stopnjo individualnih nastavitev. Doplačljivo ozvočenje Bowers&Wilkins poskrbi za odličen prostorski zvok, s tem pa je V60 ponovno boljši od konkurentov v razredu. Za varnost skrbijo sistemi najnovejše generacije, ki smo jih videli že pri avtomobilih serije 90 in pri najvarnejšem avtomobilu leta 2017 glede na NCAP preizkuse, športnem terencu XC60. Na voljo je tudi telefonska aplikacija, ki omogoča popoln pregled nad avtomobilom.

Trenutno je Volvo V60 na voljo s turbobencinskim motorjem T6 s 313 ”konji”, dizelskim D3 s 150 KM in D4 s 190 KM. Vse omenjene motorje je mogoče kombinirati s štirikolesnim pogonom. Kasneje se bosta ponudbi pridružila še dva priključna hibrida, T6 Twin s 340 KM in T8 Twin s 390 KM. Ponudbo bo dopolnil še bencinski T5 motor s 250 KM. Volvo V60 z D3 motorjem, Business Connect paketom in Momentum stopnjo opreme, je z akcijsko ponudbo lahko vaš že od 36.990 eurov dalje.

Tekst in foto: Anže Berlič

Slovenska premiera: Volvo XC40

Kvaliteta pred kvantiteto! – Volvo XC90 D5 AWD R-Design

Cheeseburger brez sira, prosim? – Volvo V60 CrossCountry D3 Momentum