BMW je predstavil serijsko različico modela BMW i4. Električna kupejevska kombilimuzia oblikovno v 85 odstotkih povzema koncept in nič kaj zadržano ne nastopa s svojo pojavo kot tudi s specifikacijami.

Dizjan je definitivno zgodba zase. Pristop loči navdušence, a nekako sovpada s celokupno podobo modernega elektro vozila. Najbolj opazen element BMW i4 sta veliki zaprti ledvički, za katerima se skriva kopica tipal. Glede ostalega so ubrali bolj umirjen pristop s karoserijo s klasičnimi limuzinskimi razmerji.

Na trg bo prišel še letos in bo na voljo v različnih izvedbah, ki bodo ponujale do 590 kilometrov dosega po meritvenem ciklu WLTP. Najmočnejša različica razvije spoštovanja vrednih 390 kilovatov (530 KM) moči in omogoča pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v približno štirih sekundah. Drugih podatkov za zdaj niso razkrili.

Prav tako niso pokazali notranjosti avtomobila. Glede na splošno podobnost s klasičnimi modeli serije 4, pričakujemo tudi podobno notranjost. Definitivno bodo za osnovo uporabili novi informacijsko-zabavni sistem iDrive 8. Več bo znanega v prihodnjih tednih.

BMW serija 4 M440i xDrive Coupe