Brabus je slavni predelovalec mogočnih jeklenih konjičkov z zvezdo na nosu. A to pot, se je lotil projekta Brabus 92R.

V njihovo predelovalsko svetišče so zapeljali majhnega “okoljevarstvenika”, iz njega pa je prišel pravi eko pobalin. Novi projekt so poimenovali Brabus 92R, osnova pa je Smart EQ fortwo. Oznaka kakopak zrcali moč električnega motorja, R pa je v avtomobilskem vukabularju preprosto sinonim za športni pedigre.

Poznavalci morda veste, da električni pogonski sistem Smarta EQ fortwo v osnovi proizvede 60 kW moči, kar je dobrih 80 konjev. Ob tem verjetno veste tudi, da potenciranje moči električnega motorja (še) ni nekaj, česar bi se polotil katerikoli predelovalec. Brabus jasno ni katerikoli predelovalec. Moč so torej povečali za dobrih 10 vrancev, ob tem pa iz njega izvleki tudi dodatnih 20 Nm navora. Z mesta do 100 kilometrov na uro se „izstreli“ v 10.9 sekunde. Ta čas morda ne pritiče radikalni podobi, a če vemo, da serijski avtomobil enako hitrost doseže v 12 sekundah, lahko v znak odobravanja vseeno prikimamo.




Bolj kot zmogljivosti, Brabusa 92R vseeno opredeljuje zunanja podoba. Če ga bo zelo lahko preslišati, pa bo barabina z razširjeno črno karoserijo z rdečimi detajli na črnih Monoblock platiščih, velikosti 16 palcev spredaj in 17 palcev zadaj, nemogoče spregledati. Agresivno držo so poudarili še s športnimi nastavljivimi amortizerji, ki avtomobil znižajo za 20 milimetrov.

Izdelali bodo le 50 primerkov vsak pa bo stal kar 45 tisoč evrov, kar je enkrat več kot serijski Smart EQ fortwo.

Superhiter Brabus C63 AMG