Hyundai bo letos na ceste pripeljal futurističen kombi, ki so ga navdahnila vesoljska plovila. Zagotovo se vsi strinjamo, da smo v svetu kombijev potrebovali nekaj bolj atraktivnega, in prav to bo Staria.

Hyundai Staria nekako vrača segment praktičnih velikih družinskih enoprostorcev, katere je na rob pomaknilo ogromno povpraševanje po velikih SUV-jih. Obenem končno prihaja futurističen kombi, katerega so nam desetletja obljubljali filmi.

Staria je bil oblikovan z eno preprosto tekočo silhueto, raztegnjeno od sprednjega dela, vse do zadka. Spredaj ga definira čez celotno širino razprostrta dnevna LED osvetlitev in mogočna maska z dvema žarometoma ob robu. Linija se nato hitro in elegantno v loku dviga proti zadku, s pokončnimi prtljažnimi vrati, katere ob straneh osvetljujeta dva vertikalna svetilna elementa. Z obeh strani lahko najdemo drsna vrata in privlačna 18-palčna platišča.




Idejo za oblikovanje notranjost so v primerjavi z zunanjostjo našli pri salonih velikih križark. Centralno konzolo dominira 10,25-palčni pokončen informacijski zaslon, z manjšimi digitalnimi merilniki na vrhu voznikovega dela armaturke. Vseeno niso pozabili na praktičnost, z zajetnim številom shranjevalnih prostorov, prestižno polovico pa zastopa program relaksacije za drugo vrsto potnikov, s počivalnima sedežema zmožna čisto položnega položaja.

Pri 9-sedežni konfiguraciji se lahko sedeža v drugi vrsti zavrtita za 180 stopinj, sicer pa bo Staria na voljo tudi kot dostavnik z dvema sedežema ali potniški kombi z 11 sedeži. Podrobnejši podatki, kot so pogonski sklopi, bodo razkriti v prihajajočih mesecih.

Bayon: Hyundaijev mestni električar