Naslednje poletje bo Nissanova ponudba nadvse privlačnih križancev dopolnjena z uvedbo novega športnega terenca X-Trail, čigar svetovna premiera je bila na avtomobilski razstavi Auto Shanghai 2021 na Kitajskem.

Enako kot njegov bratranec Qashqai je X-Trail zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-C Zveze, ki ima zelo napredno arhitekturo, zasnovano za vgradnjo Nissanovega naprednega pogonskega sklopa e-POWER. Hkrati pa je vzorčen primer dovršene tehnologije, naprednih sistemov za pomoč pri vožnji ter izpopolnjenih uglajenosti in dinamičnih lastnosti.

Novi X-Trail bo četrta generacija uspešnega družinskega športnega terenca in bo ohranil formulo prejšnjih generacij. Ponujajoč prilagodljivo in vsestransko notranjost za kupce s pustolovsko žilico, poleg tega pa bo imel vgrajene tudi najnovejše Nissanove tehnologije. Kot sedanji X-Trail bo tudi njegov naslednik na voljo z zložljivo tretjo vrsto sedežev. Kljub temu ostaja dovolj kompakten za enostavno parkiranje.

e-POWER

Novi X-Trail bo na voljo z Nissanovim pogonskim sklopom e-POWER. To je edinstvena lastna inovacija in ključni element Nissanove strategije inteligentne mobilnosti.

Edinstvena značilnost pogonskega sklopa e-POWER je, da bencinski motor služi izključno za proizvajanje električne energije, kolesa pa poganja le elektromotor. To pomeni, da motor z notranjim zgorevanjem lahko ves čas obratuje v optimalnem območju, kar vodi k manjšima porabi goriva in izpustu CO2 kot pri tradicionalni rabi motorja z notranjim zgorevanjem.

Različice novega X-Traila s štirikolesnim pogonom bodo še naprej naravna izbira za bolj pustolovske družine, ki bodo uživale v njegovi robustni vsestranskosti, podprti z naprednim in prilagodljivim sistemom štirikolesnega pogona, ki vzbuja zaupanje tudi v težkih razmerah, tako na cesti kot tudi izven nje.

Celovita ponudba križancev

Prihod novega X-Traila poleti 2022 bo dopolnil spektakularno tehnično in oblikovno prenovo
privlačne Nissanove ponudbe.

Po predstavitvi vpadljivega in drznega drugega rodu modela Juke januarja 2020. Preko svetovnega razkritja osupljivega povsem električno gnanega križanca Ariya julija 2020 in razkritja tretje generacije ikoničnega, pionirskega modela Qashqai februarja 2021. Zdaj novi X-Trail izraža Nissanovo drzno, inovativno stremljenje po elektrificirani prihodnosti pod oznako Nissan NEXT, načrtom poslovne preobrazbe Nissana.

TEST: Nissan X-Trail 1.3 DiG DCT Tekna