Prispel je prvi v vrsti športno nastrojenih električnih Volkswagnov, ki bodo nosili novo-staro oznako GTX. Velika novica pri prvem ID.4 GTX je dodatek drugega elektromotorja za skupen štirikolesni pogon. Z njim pa povečanje moči na 220 kW (300 konjev).

Poskočen električni SUV z oznako GTX do stotice pospeši v 6,2 sekundah. Ni tako bliskovit kot nekateri konkurenti, a vseeno gre za dve sekundi izboljšan čas v primerjavi z običajnim ID.4 z 204 KM. Energija se sicer shranjuje v enaki bateriji z obratovalno kapaciteto 77 kWh, kar pomeni da GTX z enim polnjenjem prevozi malenkost pod 480 kilometrov. Najvišja moč polnjenja ostaja 125 kW.

Ostalih novosti Volkswagen še ni uradno razkril. Vseeno lahko pričakujemo določene spremembe nastavitve vzmetenja, odzivnosti krmiljenja in podobnih s športnostjo povezanih komponent. GTX bo dodatno ponujen s Sports paketom, pri katerem se podvozje zniža za dodatnih 15 mm, na seznamu doplačljive opreme bosta še adaptivno vzmetenje in progresivno krmiljenje. Upajmo le, da bo bolj dinamičen in zabaven od standardnega modela. Če ste popolnoma spregledali GTX oznake, ga boste lahko prepoznali po pobarvanih pragovih, nekoliko bolj nastrojenih odbijačih in novem LED svetlobnem zapisu. Osnovno športni križanec sedi na 20-palčnih platiščih, na voljo so tudi večja 21-palčna.


Slovenskih cen še niso razkrili, bodo pa v domači Nemčiji zanj odšteli najmanj 50.415 evrov. Prodaja bo stekla že v poletnih mesecih letošnjega leta. Vsi najzmogljivejši, športno usmerjeni električni gnani Volkswagni bodo v prihodnje nosili značko GTX. Nekakšna električna ekvivalenca oznakam GTI, GTD in GTE. Posledično lahko v kratkem pričakujemo tudi nabrušenega ID.3.

Volkswagen ID.4 je svetovni avto leta 2021