Ford je svoje privržence in ostale entuziaste na dogodku Monterey Car Week navdušil z razkritjem posebne serije sodobnega GT-ja, s katero se poklanjajo prototipu prvega istoimenskega modela.

Jubilejno serijo so poimenovali GT ’64 Prototype Heritage Edition in se, kot je že v nazivu očitno, poklanja petim originalnim prototipom Forda GT – prvič svetu predstavljeni na newyorškem avto salonu leta 1964.

Novodobno reinkarnacijo je v Kaliforniji spremljal GT/105, zadnji izmed petih prototipov in le eden izmed treh preživelih odetih v prvinsko črno-belo poslikavo, ki je navdahnila tudi novega Heritage. Ne gre sicer za prvo zgodovinsko inspirirano serijo novodobnega GT-ja, če se morda spomnite, so jih predstavili že kar nekaj. Serija ’66 Heritage Edition je praznovala uspehe GT40 MkII, za volanom katerega sta na dirki v Le Mansu sedela legendarni imeni Bruce McLaren in Chris Amon. Leto kasneje so pripeljali ’67 Heritage Edition, poklon GT40 MkIV, s katerim so leta 1967 osvojili lovoriko na ravnicah steze de la Sarthe, nato je sledil ’68 Gulf Heritage Edition v znameniti oranžno-modri barvni kombinaciji, ki je 24-urno preizkušnjo osvojil leta 1968.

Sledila je druga, malenkost drugačna Gulf izvedenka v slogu dirkalnika iz leta 1969, ki je, uganili ste, zmagal v Le Mansu. Predzadnja unikatna serija ’66 Daytona Heritage Edition je luč sveta ugledala lani, z njo so počastili zmagovito uvrstitev na ameriški vztrajnostni dirki Daytona 500. Ni še znano, na koliko primerkov bo omejena ’64 Heritage serija, le da je naročilo že mogoče oddati, proizvodnja pa bo stekla že januarja prihodnje leto.

Oblikovno se najnovejši posebni Ford GT od ostalih razlikuje po zunanjosti odeti v Wimbledon belo barvo z Antimatter modrimi grafikami, prav tako so v temen odtenek modre obarvana karbonska platišča. Belo-modro-črna tematika se nadaljuje v notranjosti, kjer ogromno površin iz ogljikovih vlaken, alkantare in usnja.