Seatov model Leon je prejel priznanje organizacije Autobest za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2021.

Jubilejna, 20. podelitev priznanj, na kateri so zmagovalci odličja osebno prejeli iz rok organizatorja Autobest, je potekala v Barceloni in pritegnila več kot 150 obisko­valcev iz 34 različnih držav.

Nagrade Autobest imajo velik ugled tudi zaradi žirije 32 sodnikov, med katerimi so nekateri najbolj priznani avtomobilistični novinarji z vseh koncev Evrope. V Seatovi sedemdesetletni zgodovini je ta čast podjetje doletela drugič: leta 2017 je enako priznanje prejel model Ateca, saj odraža Seatovo zavezanost razvoju vozil, ki na trgu ponujajo nekaj resnično izjemnega.

Doslej je bilo prodanih več kot 2,4 milijona vozil vseh generaciji modela SEAT Leon, ki je s tem ključno zaznamoval celotni segment in je že od leta 2014 uspešnica znamke. Za ohranitev začrtane smeri je bila potrebna naložba v višini 1,1 milijarde evrov, s katero bo proizvajalec model povzdignil na naslednjo raven. Aktualni SEAT Leon je najbolj povezana, učinkovita, dinamična in varna generacija doslej.

Zasnovali, razvili in proizvedli so ga v Barceloni. SEAT želi, da bi Leon ohranil položaj ne le osrednjega stebra njegove palete vozil, temveč tudi paradnega vozila v svojem segmentu. SEAT Leon zdaj ponuja še višje ravni povezljivosti in je s tem prvi povsem povezani model znamke. A to še ni vse. Nabor novih pogonskih tehnologij – bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehnologija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid) – kupcem omogoča, da izberejo vozilo, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu stilu in potrebam.

Če štejemo še ponudbo najnaprednejših asistenčnih sistemov na trgu, je SEAT Leon eden najboljših modelov v svoji kategoriji. K temu pripomore tudi pet zvezdic, ki jih je prejel na testiranju organizacije Euro NCAP leta 2020.

Nagrada Autobest je ena najprestižnejših v Evropi in se podeljuje že vse od svojega nastanka leta 2001. 32 novinarjev, ki sestavljajo odbor za podelitev nagrad, je imelo priložnost paleto Seatovih pogonov, vključno s priključnohibridno različico, preizkusiti na testnih vožnjah med zaključnim delom izbora v Avstriji v začetku novembra 2020.

Seat Leon 1.5 eTSI DSG FR