Novi Renault Kangoo Van je z glasovanjem žirije 24 evropskih novinarjev prejel priznanje za mednarodni dostavnik leta, »International Van of the Year (IVOTY) 2022«.

Med sejmom Solutrans v Lyonu je gospod Jarlath Sweeney, predsednik žirije za IVOTY, priznanje »International Van of the Year 2022«  za Novi Kangoo Van predal Marku Sutcliffu, direktorju veje Skupine Renault za lahka gospodarska vozila. Evropska žirija, v kateri je 24 vodilnih novinarjev, specializiranih za gospodarska, industrijska in transportna vozila, je Renaultov najnovejši dostavnik uvrstila pred 14 drugih lahkih gospodarskih vozil 11 znamk, ki so bila na trg uvedena v minulih mesecih.

Žirija IVOTY ima kot poglavitno merilo za podeljevanje priznanja mednarodni dostavnik leta prispevek vozila k učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okoljskim normam v sektorju lahkih gospodarskih vozil.

Renault je priznanje IVOTY prejel že četrtič, saj so bili pred tem nagrajeni že modeli Master (1998), Trafic (2002) in Kangoo Z.E. (2012).

RENAULT KANGOO, PRISTNA ZGODBA O USPEHU

Od začetka prodaje leta 1997 je Renault po svetu izdelal 4,3 milijona osebnih in dostavnih različic treh rodov modela Kangoo. Poleg matične in glavne tovarne Maubeuge za Kangoo, so ta model izdelovali tudi v tovarni Santa Isabel v Córdobi v Argentini.