Avtomobilska znamka Dacia se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah dobro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost in predanost rešuje življenja – slovenskimi gorskimi reševalci.

Po sedmih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih Dusterjev je Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia že osmo leto ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»Dacie Duster uporabljamo gorski reševalci že sedem let. Ta model spremljamo že vse od prvega modela, zdaj pa smo v uporabo prevzeli najnovejšo generacijo. Ta je na trg prišla letos in znova navdušuje tako z ohranjanjem terenskih lastnosti prvega Dusterja kot s številnimi sodobnimi pripomočki, ki jih še ne tako dolgo nazaj v Dacii nismo pričakovali. V vseh teh letih smo se lahko osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi, zelo zanesljivi in zmogljivi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman in dodaja: »Osmo leto sodelovanja tako nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Na fotografiji: Nova vozila Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4 s predstavniki društev gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja.

Dacia je letos tudi na slovenski trg pripeljala prenovljeno gene15racijo svojega paradnega modela Duster. Čeprav je avto ob privlačni ceni postal udobnejši, modernejši in z več opreme, pa je v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec, idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti. Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Nova tri vozila Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja. Avtomobile poleg preverjenega štirikolesnega pogona v najnovejši generaciji odlikujejo še štiri kamere za odličen pregled nad vsemi mrtvimi koti vozila, pomoč za spuščanje po zahtevnem terenu ter nova generacija multimedijskega sistema z uporabnimi terenskimi informacijami, kot so nadmorska višina, vzdolžno in prečno nagibanje vozila. Za hitro in brezskrbno zapustitev vozila poskrbi kartica za prostoročno zaklepanje, ki varno shranjena v nahrbtniku zagotovi, da se bo Duster samodejno zaklenil takoj, ko se bo reševalec z vso opremo oddaljil od vozila.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije tako letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.