Mercedes je v luči vztrajno rastoče konkurence na področju električno gnanih kombijev, svojemu kandidatu eVito namenil obsežno prenovo, s katero bodo ohranili stik z rivali, kot sta Citroen e-Dispatch in sorodni Opel Viviaro-e. Naslovnici osvežitve sta drastično povečan domet in tehnologija hitrega polnjenja.

Prenovljeni panelni dostavnik sledi smernicam, ki jih je že začrtal potniški eVito Tourer v začetku letošnjega leta. Med največjimi in najbolj dobrodošlimi novostmi je kar 70 odstotno povečanje kapacitete baterije, ki sedaj meri uporabnih 60 kWh. Dovolj, da je domet odmerjen po WLTP standardu iz prejšnjih 186 kilometrov zrasel na prijetnejših 314 kilometrov. Čeprav gre velik korak naprej, je eVito še vedno v rahli senci konkurentov Stellantisovih konkurentov s še večjo 75 kWh baterijo.

Vodja Mercedesovega marketinga komercialnih vozil, Klaus Rehkugler pravi: »Prenova odpira komercialno električno mobilnost na več področij, saj zaradi povečanega dometa nudi odlično rešitev za urbano in medmestno okolje.« Da bi še dodatno povečali uporabnost eVita, so mu namenili hitrejše polnjenje, ki je prej potekalo le preko počasnih 7,4 kWh polnilnic. Sedaj v standardni obliki premore hitro 50 kW polnjenje ali 80 kW z doplačilom. V številkah to pomeni polnjenje od 10 do 80 odstotkov v samo 35 minutah.

Kot poprej, eVito ponuja več stopenj regenerativnega zaviranja, ob osvežitvi pa so dodali še program DAuto, ki z zbiranjem podatkov iz varnostnih sistemov samodejno prilagaja nivo zaviranja glede na vozne razmere. Kljub povečani kapaciteti baterije ostaja najpomembnejši del eVita neokrnjen. Govorimo o prtljažnem ali nakladalnem prostoru, kjer navdušuje s 6,6 kubičnimi metri volumna. Zaradi dodatne mase baterije je sicer rahlo upadla nosilnost, ki pri standardnem modelu znaša 888 kilogramov, pri podaljšani različici pa 853 kilogramov. Elektromotor, ki z močjo 116 KM in 360 Nm navora poganja sprednji kolesni par, ostaja nespremenjen.