Bavarci so dosegli nov mejnik pod strategijo elektrifikacije, saj so prodali že milijon elektrificiranih vozil in to je šele začetek. V roku enega leta želijo to številko podvojiti, vse do leta 2025 pa nameravajo na ceste spraviti kar dva milijona izključno električnih vozil.

Kot že rečeno, je potrebno poudariti, da v tem milijonskem mejniku upoštevajo hibridne in električne modele, namreč za dobrih 70 odstotkov teh prodajnih številk poskrbijo priključno-hibridni avtomobili, kot sta recimo 330e in 530e. BMW že načrtuje novo ciljno stopničko, kar je prodaja dveh milijonov popolnoma električnih avtomobilov do leta 2025, v naslednjem obdobju do leta 2030, pa naj bi bil vsak drugi avtomobil v združenju BMW električno gnan.

Ambiciozni načrti so uresničljivi, saj je BMW že na zelo dobri poti, vsaj z vztrajno rastočo ponudbo električnih modelov, kot sta iX3 in iX SUV-ja ter štirivratni kupe i4. Zelo kmalu bodo električno družino i razširili z električno admiralsko limuzino serije 7, električnima X1 in serijo 3 – slednji se nam je s pobeglimi patentnimi fotografijami že delno razkril. Ta električna trojica se nam obeta že v prihodnjem letu, nato pa v preostalem desetletju sledi še najmanj 10 novih modelov.

Če pokukamo še k ostalim znamkam pod okriljem skupne BMW, se seveda pogledi najprej uperijo v Minija. Britanska znamka bo še pred letom 2030 postala izključno električna znamka, medtem ko bo Rolls-Royce na elektrone preklopil od leta 2030 dalje. Vse več električnih avtomobilov bo za seboj potegnilo težave pri infrastrukturi, na kar Bavarci niso pozabili, saj sočasno s partnerji, vključno s podjetjem Ionity, pripravljajo dostop do več kot 250 tisoč polnilnih točk po Evropi.