Volkswagnova električna družina ID se pohvali z novim svežnjem posodobitev programske opreme. Paket novosti Software 3.0 prinaša izboljšano delovanje polnjenja, nove tehnologije asistenčih sistemov in hitrejše delovanje.

Lastniki prvih modelov ID.3 iz leta 2020, so morali za posodobitev programske opreme zapeljati do najbližjega trgovca, saj so možnost nadgradenj preko spleta (over-the-air) odklenili šele v lanskem letu. Volkswagen je novo pridobljeno sposobnost uporabil za napoved največje posodobitve do sedaj – Software 3.0.

Ključna novost v paketu posodobitev Software 3.0 je nov »Swarm Data« dodatek potovalnega asistenta, ki omogoča pomoč pri spremembi voznega pasu do hitrosti 56 km/h. Dodatno funkcijo je pridobil tudi pripomoček za parkiranje, ki lahko sedaj prepozna prazna parkirna mesta in popolnoma prevzame manevriranje vozila pri nižji hitrosti.

Izboljšali so delovanje Park Assist Plus pripomočka, ki si lahko zapomni pet redno uporabljenih parkirnih mest, za hitrejšo aktivacijo samodejnega parkiranja na teh območjih. Doplačljiv projicirni zaslon z navidezno resničnostjo prikazuje dodatne informacije in nove simbole, kot je denimo znak za krožno križišče. Na voznikovem digitalnem zaslonu se stanje baterije naposled izpisuje tudi v odstotkih.

Vsi ID modeli opremljeni z večjo 77 kWh baterijo bodo sedaj zmožni hitrejšega enosmernega polnjenja, z maksimalno močjo 135 kilovatov – prej je najvišja moč znašala 125 kW. Posodobitev prinaša še nov način varovanja baterije »Battery Care Mode«, ki omeji polnjenje na 80 odstotkov. Posodobitev Software 3.0 bo brezplačno na voljo vsem lastnikom ID modelov v drugem četrtletju.