Čeprav nam je ime Maggiore GranTurismo praktično neznano, se italijanska mojstrovina oklepa preizkušenega recepta za uspeh. Zmogljiv motor na sredini, pogon na zadnja kolesa, ročni menjalnik in »pop-up« žarometi, na koncu odeto v čudovito klasično karoserijo.

Kot ste verjetno že ugotovili, vse prej našteto skoraj popolno opiše, kaj predstavlja Maggiore GranTurismo. Pod površjem se skriva originalna osnova Ferrarija 308, nato mojstri pri Automobili Maggiore ustvarijo sodobno reinkarnacijo legendarnega 288 GTO, obenem se poklanjajo njegovem ustvarjalcu, Nicoli Materazziju. Vseeno gre pri modernizirani kopiji za obsežno predelavo s logu prvega prisilno polnjenega cestnega Ferrarija.




Celotna šasija modela 308 je bila močno prilagojena za vgradnjo novodobnega vzmetenja iz letalskega aluminija in mogočni Brembo dirkaški zavor. Prav tako je GranTurismo občutno širši od osnove, v središču podokvirja pa domuje originalni V8. No, ne čisto povsem originalen, pohvali se z novimi glavami valjev, osmimi posamičnimi uplinjači, posodo za vsesani zrak iz ogljikovih vlaken in parom sekvenčnih turbopuhal. Kot rezultat, sedaj italijanski osemvaljnik premore 600 KM, kar se preko šeststopenjskega ročnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par.

Kljub posodobitvi, se vse zgodovinsko ujema, saj je V8 motor modela 308 verjetno najbolj modificiran Ferrarijev motor, katerega so izpopolnjeval desetletja. Začelo se je z dirkalnim motorjem V6 Alfreda »Dina« Ferrarija, uporabljenim v cestnih avtomobilih Ferrari Dino, Fiat Dino in Lancia Stratos. Takrat so dodali dva valja in ga vgradili v modele 308, 208 in Mondial. Kasneje se je k razvoju priključil Nicola Materazzi, osemvaljniku dodal prisilno polnjenje in nastala sta modela 208 in 328 Turbo ter znameniti 288 GTO.

Zdi se pomembno, da je motor enak temu neverjetnemu poglavju Ferraijeve zgodovine, medtem ko so modifikacije povsem v skladu z miselnostjo Ferrarija in Materazzija. Vseeno pa velja omeniti, da je bil Materazzi dejansko vodja projekta Maggiore GranTurismo. Za popoln zgodovinski nameček GranTurismo ohranja dvižne ali »pop-up« sprednje luči in eleganco, po kateri se zgledujejo številni modelni Ferrariji. Maggiore cene predelave ne razkriva, a s proizvodnjo naj bi začeli že s koncem naslednjega leta.