Tudi na slovenskem trgu je na voljo popolnoma nov pametni telefon HONOR 70, zadnji iz njihove premijske serije N.

Elegantna naprava je opremljena z vrhunskim sistemom kamer in programskimi rešitvami, ki naredijo ustvarjanje (in deljenje) kratkih video posnetkov še enostavnejše. Tokrat vam predstavljamo, kako deluje način Solo Cut, in v čem so prednosti najnovejšega in najboljšega IMX800 slikovnega senzorja, ki ga je podjetje HONOR vgradilo v premijski pametni telefon HONOR 70.

Po predstavitvi snemanja več hkratnih videoposnetkov je HONOR prepoznal še en trn v peti vlogerjev – nezmožnost zajeti celotno okolico in hkrati izpostaviti določeno osebo.

Kot rešitev HONOR predstavlja način Solo Cut, inovacijo, ki omogoča hkratno ustvarjanje skupinskega videoposnetka in portretnega vloga, ki v ospredje postavi določeno osebo.

Način Solo Cut uporablja tehnologiji ponovne identifikacije in časovnega sledenja osebe. Za razliko od prepoznavanja obraza tehnologija ponovne identifikacije prepozna in analizira več kot 10 značilnosti, kot so npr. obraz, lasje, oblačila in drža, da prepozna osebo v ospredju. Ko se oseba premakne, tehnologija časovnega sledenja izvede primerjavo človeških lastnosti v realnem času ter ji pametno sledi in jo izostri.

Način Solo Cut lahko ustvari dva videa visoke ločljivosti 1080P s 30 sličicami na sekundo hkrati. Za ustvarjanje teh videoposnetkov je bila funkciji snemanja dvojnega videa dodana vrsta naprednih algoritmov, vključno z zaznavanjem, sledenjem in prepoznavanjem oseb, obrezovanjem s samodejnim ostrenjem, učinkom dvojne lepote in dvojno stabilizacijo slike.

Katere so prednosti načina Solo Cut?

Način Solo Cut uporablja napredne funkcije umetne inteligence za prepoznavanje in sledenje.

Prepoznava uporabnikov:

HONOR 70 se ponaša z izjemnimi zmogljivostmi prepoznavanja, ki temeljijo na umetni inteligenci. Poleg prepoznavanja ciljnega motiva med snemanjem videoposnetka lahko nadaljuje s sledenjem, ko oseba zapusti okvir in se vrne vanj.

Da bi prepoznal zaplete scenarije, HONOR 70 zajema različne slikovne podatke, zajete vzorce pa prepoznavajo napredni algoritmi.

 Sledenje uporabnikom:

Ko se oseba obrne proti kameri ali stran od nje, HONOR 70 uporabi zbrane informacije o značilnosti gibanja osebe za sledenje v realnem času.

Napredni algoritem časovnega sledenja beleži značilnosti gibanja osebe in načrtuje strukturo videa na podlagi njenega obnašanja.

Olepšanje uporabnikov:

HONOR 70 lahko ustvari dvojno video vsebino ločljivosti 1080P z lepotnimi učinki v načinu Solo Cut.

Z algoritmi za zaznavanje človeka, sledenje, prepoznavanje, obrezovanje s samodejnim ostrenjem in učinkom dvojne lepote predstavlja način Solo Cut velik izziv, zato HONOR 70 uporablja napredne rešitve za uravnoteženje obremenitve procesorja in porabo energije pri snemanju videa.

Svetovni debi tudi za kamero z najnovejšim in najboljšim IMX800 slikovnim senzorjem

HONOR 70 je za čim boljšo fotografsko izkušnjo v svojem razredu poskrbel z dvojno glavno kamero in vanjo vgradil najboljši senzor na trgu ta hip – Sonyjev IMX800.

 V čem so prednosti slikovnega senzorja IMX800?

 Velikost senzorja:

IMX800 je 1/1,49-palčni slikovni senzor z ločljivostjo 54 milijonov pik MP in združevanjem slikovnih pik 4 v 1 za enakovredno velikost slikovnih pik 2,0 μm. Za primerjavo, iPhone13 uporablja 1/1,88-palčni slikovni senzor z ločljivostjo 12 milijonov pik in velikostjo pike 1,7 μm.

Območje slikovnega senzorja IMX800 je za 55 % večje od glavne kamere iPhone13, kar HONOR 70 omogoča, da zajame več svetlobe in ustvari jasnejše slike (Opomba: 54 milijonov pik je parameter slikovnih pik kamere. Ločljivost fotografije in vidno polje se lahko razlikujejo zaradi različnih načinov fotografiranja.)

 Samodejno ostrenje vseh slikovnih pik:

S podporo samodejnega ostrenja vseh slikovnih pik ima slikovni senzor IMX800 za 12,5 % več enot za to funkcijo kot glavni senzor kamere iPhone13.

Poleg tega HONOR 70 ponuja ultra širokokotno in makro glavno kamero s 50 milijonov pik z zaslonko f/2,2, ki podpira samodejno ostrenje.

Opremljena z vidnim kotom 122°, ultra široka in makro glavna kamera HONOR 70 podpira funkcijo AI Macro Switch. Ko uporabnik zajame predmet na razdalji 10 cm (velja samo za fotografije), glavna kamera IMX800 Super Sensing samodejno preklopi na ultra širokokotno in makro glavno kamero z aktiviranim načinom Super Macro, kar zmanjša razdaljo ostrenja na 2,5 cm (minimalna oddaljenost ostrenja) za prikaz fascinantnih podrobnosti v bližnjih posnetkih. (Opomba: ta funkcija je na voljo le, če je vklopljen način »AI Photography«. Funkcija AI Macro Switch ni podprta pri slabih svetlobnih pogojih.)

In še prednosti slikovnega sistema HONOR Image Engine

HONOR 70 je tudi prvi član HONOR-jevih vrhunskih pametnih telefonov serije N, ki ponujajo napreden slikovni sistem HONOR Image Engine. Izboljšan je z umetno inteligenco, ki rekonstruira slikovni proces s pomočjo napredne strojne in programske opreme ter poskrbi za ustvarjanje osupljivih visokokakovostnih fotografij.

 HONOR 70 s HONOR Image Engine in algoritemskim sistemom HONOR RAW zagotavlja vrhunsko zmogljivost v šestih scenarijih fotografiranja, vključno z nočno pokrajino, nočnim portretom, portretom z osvetlitvijo ozadja, pokrajino z osvetlitvijo ozadja, super makro in samoportretom HD.

Sistem algoritmov HONOR RAW:

Za optimizacijo kakovosti slike je HONOR 70 opremljen z inovativnim sistemom algoritmov HONOR RAW.

Napredni algoritmi se uporabljajo neposredno na zajetih podatkih RAW pri fotografijah HDR, za izboljšanje svetlobe in senc ter izboljšanje kakovosti fotografij z umetno inteligenco. Tudi pri nočnih prizorih z osvetlitvijo le 1 luks HONOR 70 ustvari kakovostno fotografijo ob pritisku na sprožilec.

Cena in dostopnost pametnega telefona HONOR 70 v Sloveniji

Za današnjo generacijo uporabnikov, z izoblikovanim modnim stilom, je telefon HONOR 70 v Sloveniji na voljo v dveh barvah: črni (Midnight Black) in zeleni (Emerald Green).

HONOR 70 je na voljo po priporočeni ceni 549 EUR (verzija: 8 GB+128 GB) in 599 EUR (8 GB+256 GB). V svojo ponudbo so ga uvrstili vsi trije največji slovenski mobilni operaterji – A1 Slovenija in Telemach in še pred koncem septembra Telekom Slovenije