Tretja generacija športnega roadsterja Z4 je luč sveta ugledala leta 2019 in je sedaj zrela za rahlo prenovo na polovici življenjske dobe. Ker trg takšne vrste avtomobilov v zadnjem času vse manj dobičkonosen in je že pokončal konkurente kot sta Alfa Romeo 4C in Mercedes SLK, je BMW modifikacije povsem minimaliziral.

Ohranili so enak osnoven dizajn Z4, nespremenjena sta sprednja žarometa in maska, spremenili so le videz mreže znotraj ledvičk ter rahlo preoblikovali stranski zračni reži. Standardno so vsem izvedenkam namenili paket M Sport, tako bodo razlike med njimi sedaj še bistveno manjše. Izvedenka M40i v vrhu ponudbe se še vedno pohvali s trapezoidnimi izpušnimi cevmi, nova so osnovna 18-palčna platišča, ki ob doplačilu zrasejo do 19-palcev.

Pod dolgim nosom ostajajo enaki motorji. Paleto otvori sDrive20i z 2-litrskim štirivaljni turbobencinar s 197 KM in 320 Nm navora, ki do stotice pospeši v 6,8 sekundah. Naslednja stopnja je sDrive30i z enako enoto, vendar močjo povečano  na 258 KM in 400 Nm navora, dovolj za doseg stotice v 5,4 sekundah. Največjo konjenico bo premogel M40i s 3-litrskim vrstnim šestvaljnikom s 340 KM in 500 Nm navora, ki se do 100 km/h požene v 4,5 sekundah.

Dinamično bo prenovljeni Z4 praktično enak predhodniku, saj 2-litrski motor ostaja na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, medtem ko Suprin novi ročni menjalnik ni dosegel Münchna, tako je šestvaljnik povezan zgolj z avtomatiko. Standardno bodo vse izvedenke opremljene z variabilnim športnim krmiljenjem, M Sport vzmetenje s tršimi vzmetmi in blažilniki je serijsko od sDrive30i naprej. Z4 M40i se pohvali s spremenjenim delovanjem elektronsko nastavljivih blažilnikov in M Sport diferencialom, obenem je pri vseh standardna funkcija popolnega štarta »launch control«.

Notranjost ostaja zvesta prvotni zasnovi z dvema ločenima 10,25-palčnima zaslonoma, namesto ukrivljenega panela iz serije 3. Vse ostalo ostaja kot poprej, le da je sistem sedaj bogatejši za standardne sisteme, kot so opozarjane na nalet, preprečevanje zapuščanja voznega pasu in omejevalec hitrosti. Prodaja osveženega Z4 bo stekla novembra letos, kakšne bodo cene še ni znano, a pričakujemo lahko nekoliko višje od trenutne osnove pri 46.100 evrih.