Opel z novo povsem električno Astro odpira prelomno poglavje na poti do celovite električne preobrazbe podjetja, obenem s Sports Tourer Electric predstavljajo prvega električnega karavana. Bodoči kupci Opel Astre bodo lahko v kratkem izbirali med različnimi alternativnimi pogoni. Poleg motorjev z notranjim izgorevanjem sta modela Astra in Astra Sports Tourer že na voljo kot priključna hibrida, vključno z nedavno razkritim športno nastrojenim modelom GSe.

Novinca ne bosta navdušila le z drznim oblikovanjem tako kot ostale izvedenke, temveč tudi z najbolj ekološkim pogonskim sklopom. Tega v glavni vlogi sestavlja elektromotor s 115 kW (156 KM) in 270 Nm navora. Za shranjevanje energije skrbi litij-ionska baterija s kapaciteto 54 kWh, z dovoljšno zalogo za 416 kilometrov avtonomije med polnjenji. Nova Astra Electric se pohvali z ekonomično porabo le 12,7 kWh na 100 kilometrov, zato ni le učinkovito vozilo za vsakodnevna opravila, temveč tudi idealen sopotnik na daljših poteh. Vozniki Astre Electric lahko glede na potrebe pretikajo med tremi načini vožnje – Eco, Normal in Sport.

Baterijo bo mogoče s pomočjo hitrega enosmernega priklopa z močjo 100 kW v 30 minutah napolniti do 80 odstotkov, na krovu je tudi priklop z izmeničnim tokom, ki sprejme največ 11 kW. Nizko nameščen baterijski sklop ni bistveno vplival na prostornost notranjosti in prtljažnika. Karavanska Astra Sports Tourer Electric v zadku sprejme 516 litrov prtljage, z zloženo zadnjo klopjo se prostornina poveča na 1.553 litrov. Za prijetno vozniško izkušnjo bodo poskrbeli ergonomski sedeži Active Sport, na voljo z oblazinjenjem v alkantari. Sedeži certificirani s strani organizacije AGR (kampanja za bolj zdrav hrbet) nudijo odlično bočno oporo in širok spekter nastavitev.

Popolnoma digitalno armaturno ploščo Pure Panel zastopa par 10-palčnih zaslonov, z najnovejšo generacijo intuitivnega vmesnika, ki sedaj prikazuje tudi stanje napolnjenosti baterije ali doseg, medtem ko lahko pomembne nastavitve, kot je klimatska naprava, še vedno preprosto prilagajamo s fizičnimi tipkami. Ne manjkajo številni asistenčni sistemi, od samodejnega zaviranja v sili, aktivnega ohranjanja voznega pasu, zaznavanja utrujenosti, do opozorilnika na prečni promet zadaj. Pri Oplu ponosno poudarjajo tudi vgradnjo naprednih žarometov Pixel Light s skupno 168 LED elementi.

Popolnoma električna Astra se baha z drznim oblikovanjem, ki ga najbolje zaznamujeta oblikovni element Vizor in športno začrtan sprednji odbijač. Od ostalih različic jo bo mogoče ločiti po novih 18-palčnih aerodinamičnih platiščih z diamantnim rezom. Astro Electric bo mogoče naročiti spomladi 2023, kakšna bo cena še ni znano, a pričakujemo lahko nekaj tisočakov višjo vstopnico v primerjavi s priključnim hibridom, ki se ceni na najmanj 37.240 evrov.