Hyundai nadaljuje navdušujočo oblikovno ofenzivo s posodobitvijo limuzinske Sonate, ki je v osmi generaciji še bolj športno obarvana kot prej. Čeprav gre le medživljenjsko prenovo, so skoraj v celoti preobrazil sliko Sonate iz leta 2019, vpeljali številne sodobne poteze z elegantno in hkrati športno noto ter dodali naprednejšo tehnologijo.

Največja posebnost zunanjosti je pridobitev športnega oblikovalskega paketa N Line, ki poudari dinamično podobo dolgega sprednjega pokrova motorja, zašiljenega nosu in kupejevske strešne linije. Sprednji del po prenovi definira nova maska z značilnim vzdolžnim dnevnim svetilnim elementom, skritima žarometoma, široko mrežo maske z večjimi zajemi zraka za dodatno popestritev agresivne plati. Dinamično naravo poudarja večji kontrast med ostrimi elementi in elegantnimi površinami. Poleg sprednje osvetlitve je spremenjena tudi tista na zadku, saj ga krasi nov vzdolžni H element, prtljažna vrata pa imajo novo obliko s poudarjenim krilcem. Pri modelih z opremo N Line za popestritev poskrbijo črne okrasne površine, večje zadnje krilce in ekskluzivna 19-palčna lahka platišča.

Prenova notranjosti je prinesla večjo osredotočenost na voznika, kar sledi smernicam zunanjosti in visoko tehnologijo napredne mobilnosti, ki podpira moderen življenjski slog. Sonata je pri Hyundai z ukrivljenim panoramskim panelom, ki združuje 12,3-palčne digitalne merilnike in 12,3-palčni informacijski zaslon. Upravljanje klimatske naprave ostaja ločeno, vendar je glavno vlogo prevzel dodaten zaslon na dotik. Preostanek kabine je ob posodobitvi prejel novo oblazinjenje in sveže materiale okrasnih površin za povečan premijski občutek, izbirnik smeri vožnje so prestavili ob volan ter tako sprostili več prostora v sredinski konzoli, kjer najdemo tudi večje nosilce pijače. Premiera pomlajene Sonate se bo odvila konec meseca, ko bodo znane tudi podrobnejše informacije.