Pagani navdušuje v svetu pregrešnih hiperšportnih avtomobilov s premiero nove Imole Radster, za katero je bil zadolžen mojstrski oddelek Grandi Complicazioni. Ustvariti jom je uspelo izredno dih jemajočo omejeno serijo z unikatnimi podrobnostmi, spremljajočo visoko zmogljivostjo in seveda odstranljivo streho, za neverjeten občutek vetra v laseh.

Imola Roadster, najmočnejši brezstrešni izdelek italijanske znamke, ki sta ga navdihnila modela Imola Coupé in Huayra R, združuje tehnološko dovršenost modela Huayra Roadster BC z aerodinamiko dirkalnika Huayra R. Močnejši motor zahteva izboljšano hlajenje, kar je rešeno s povečanimi sprednjimi odprtinami za dovod zraka in dvojnimi odprtinami za odvajanje toplega zraka, kar optimizira zanesljivost in zmogljivost.

Imola Roadster poganja Mercedes-AMG 6-litrski V12 z dvema turbopolnilnikoma, ki zagotavlja 625 kW (850 KM) in 1.100 Nm navora. Sedemstopenjski prečni sekvenčni menjalnik vso moč natančno prenaša na zadnji kolesni par. Paganijev kultni šestcevni izpušni sistem, izdelan iz titana in prevlečen s keramiko, prispeva k aerodinamični učinkovitosti avtomobila in zagotavlja simfonično zvočno izkušnjo vse do hitrosti 350 km/h.

Za neverjeten oprijem v hitrih zavojih skrbijo posebej razvite Pirelli P Zero Trofeo R pnevmatike. Notranjost, ki je mešanica preteklosti in prihodnosti motošporta, je opremljena z ogljikovimi vlakni, reliefnim usnjem in sedemkanalnim avdio sistemom. Imola Roadster je dokaz Paganijevega vrhinskega oddelka Grandi Complicazioni, ki izdeluje najbolj zapletene omejene izdaje vozil. Ta oddelek ponuja obsežne možnosti prilagajanja, kar zagotavlja, da je vsako vozilo po meri izdelana mojstrovina.