Predobro, da bi bilo res? – Mazda CX-5 CD150 AWD Challenge

Se je kdo že kdaj znašel v podobni situaciji, ko z dobro zastavljenim poslovnim načrtom uspeš narediti velik napredek, ki pa v mnogih vzbudi dvom. Češ, da je vse skupaj privlečeno za lase?

Če delujete na slovenski poslovni sceni, potem vam je ta stvar nedvomno poznana. Me pa zanima, kako bi se to odvilo v avtomobilskem svetu. Mazda je pred nekaj leti pričela z oblikovalsko filozofijo KODO ter okolju prijaznim programom SKYACTIVE. Vse te nove tehnologije so japonski inženirji pridno snovali in pakirali v novo proizvede avtomobile po zelo eksaktnem poslovnem načrtu. Ta je glede na današnje stanje deloval, saj Mazdine tovarne delujejo s polno paro, oziroma, zdaj verjetno paro nadomešča kakšen drug energent.

Poanta cele zgodbe je, da Mazda ta leta definitivno ni prejela elektronske pošte od Volkswagna z naslovom: Število podanih Mazda je privlečeno za lase ali pa Podjetje posluje predobro, da bi to lahko bilo res. Na srečo so Nemci dosti bolj vljudni od našega naroda in v življenju raje počnejo druge stvari, kot to, da se ukvarjajo z življenjem drugih. Khm.

Bolj je staro, bolje je…

No, tale Mazda CX-5 bo čez par mescev dobila svojo naslednico, ki se z drugo generacijo ne bo drastično spremenila. Razlog za to pa je čisto preprost in poznan iz pregovora o konjskih dirkah. Ne menjaj konja, ki zmaguje. Čeprav o izvor tega pregovora nisem najbolj siguren, pa sem prepričan, da je Mazda CX-5 še vedno eden izmed boljših športnih terencev na tržišču.

Ne le, da se še zmeraj dobro drži ter zato na cesti zgleda atraktivno, se lahko pohvali še z vrhunsko vozno dinamiko, bogato zalogo pasivnih in aktivnih varnostnih sistemov ter dobro odmerjenim prostorom tako za potnike kot prtljago. Vse našteto se dobi že pri opremi Challenge h kateri bi sam dodal točno to, kar vidite tukaj. Dizelski motor s 150 KM spojen s 6-stopenjskim ročnim ter štirikolesni pogon. Takšna uporabna celota stane okoli 30 tisočakov, kar pa se dandanes v modernem svetu trendnih terencev smatra kot ugodno. In glede na dejstvo, da kmalu pride nov model, zna po vrhu pasti še dober popust. Se tudi to sliši predobro, da bi bilo res?

Tudi vam težijo z maili? – Mazda CX-5 CD150 Attraction

Pomladitev. Brez botoksa. – Mazda CX-5 CD150 AWD Revolution

Vozniško pred konkurenco. – Mazda CX-5 CD150 Challenge