Arhitektura e-mobilnosti: Audi e-tron Sportback concept

oblikovalska študija in tehnološki pionir, električni avto in koncentracija moči v kupejevski preobleki: Audi na pomladanskem sejmu “Auto Shanghai” predstavlja vsestranski avtomobilski koncept.

Štirivratni gran turismo Audi e-tron Sportback concept je opremljen s 320-kilovatnim električnim pogonom. Oblikovalski slog združuje Audijeve klasične elemente s številnimi naprednimi detajli: arhitektura, ki naelektri – in ki je dosledno pisana na kožo tehnologiji in dimenzijam električnega pogona.

Za pogon uporablja Audi e-tron Sportback konfiguracijo, ki jo bomo našli tudi v prihodnjih serijskih Audijih z izključno električnim pogonom: en e-agregat na sprednji premi in dva na zadnji premi, ki poganjajo vsa štiri kolesa in iz zmogljivega coupéja na značilno Audijev način naredijo quattro. Moč 320 kW – s funkcijo ‘boost’ pa kar 370 kW – zagotavlja pogon, kot se šika: za pospešek od 0 do 100 km porabi vozilo samo 4,5 sekunde. Doseg znaša s 95 kWh energijske vrednosti baterije več kot 500 kilometrov (po kriterijih NEVC).

Predobro, da bi bilo res? – Mazda CX-5 CD150 AWD Challenge

Ta preprost trik na leto prihrani milijone za gorivo!

Ali je nakup rabljenega avtomobila loterija?