• Nalepko je treba pravilno nalepiti: 
Da bo nalepka pravilno nalepljena, jo je treba prilepiti na čisto, suho podlago. Temperatura stekla praviloma ne bi smela biti nižja od 5 stopinj Celzija. Steklo pred tem očistite s suho krpo.

namestitev-vinjete-grafikaStare nalepke je treba odstraniti:
Na vetrobranskem steklu se ne smeta nahajati več kot dve vinjeti istih držav naenkrat. Zdaj je torej čas, da končno že zamenjate tisto nalepko iz leta 2013, če ste to slučajno pozabili že lani.

Vinjeto samo enkrat prilepite:
Če nalepko po nesreči prilepite postrani je na noben način ne smete poskušati odlepiti ali odtrgati in na novo prilepiti. Ponovno prilepljene vinjete so vidno poškodovane in neveljavne.

Prepovedi:
Dovoljene niso posebne folije, priseski ali lepilni trakovi, ki onemogočajo direkten kontakt nalepke s površino stekla. Tako pritrjena nalepka je neveljavna.

Vinjete za motocikle:
Na motociklih je treba vinjeto nalepiti na viden del, ki se ga ne da zlahka sneti, odviti ali kako drugače odstraniti z motocikla.

Shranite spodnji odrezek vinjete:
Nosilna folija s serijsko številko velja kot potrdilo o nakupu vinjete. V primeru menjave poškodovanega vetrobranskega stekla (recimo, ko prileti kamen) velja kot dokazilo za nadomestno vinjeto.