Renaultova strategija prinaša piš modernosti med evropske avtomobile in postaja znamka tehnologij, storitev in čiste energije. Do leta 2025 bo Renault predstavil 14 novih modelov, od tega 7 električno gnanih.

Nova strategija med drugim predstavlja Renault 5 Prototype. Šarmanten avtomobil, ki eno Renaultovih brezčasnih ikon pelje v prihodnost v moderni obleki in s povsem električnim pogonom. Ohranja zabaven, navihan značaj s »pop« rumeno barvo karoserije.

Oblikovalska ekipa Gillesa Vidala je navdih našla v emblematičnem modelu iz izročila znamke Renault, ki je bil znan in priznan po vsem svetu: R5. Renault 5 Prototype od vzornika prevzema glavne poteze. Moderen pristop je viden v izdelavi in izbiri materialov, ki se navdihujejo v svetovih elektronike, pohištva in športa.

Nemudoma je možno prepoznati R5, a zahvaljujoč moderni obdelavi linij in poravnanim površinam s futurističnimi detajli je končni rezultat odločno v duhu sedanjega časa. Okrasni elementi, ki na posodobljen način posnemajo izvirni R5, skrivajo zelo moderne funkcije: reža za zajem zraka na pokrovu motorja skriva loputo vtičnice za polnjenje, zadnji luči imata vgrajena aerodinamična deflektorja in meglenki v odbijaču sta dnevna žarometa.


Namigi na izvirno Petko so tudi na stranski rešetki, kolesih in znaku na zadku. Prednji del in platnena streha se navdihujeta pri pohištvu in avtomobilu dodajata kanec francoskega šarma, ki brenka na strune nostalgije. Znaka spredaj in zadaj sta osvetljena, ko avtomobil »oživi«. Nazadnje francoska zastava na zunanjih ogledalih podčrtuje francosko poreklo avtomobila, luči na vzglavnikih in na majhnem prozornem zaslonu na armaturni plošči prikazano ime vabita k vkrcanju in vožnji.