Po težkem začetku leta 2020 je Golf pospešil tempo prodaje in se ponovno uvrstil med najbolje prodajane avtomobile v Evropi.

Z več kot 312.000 dobavljenimi Golfi po Evropi, od tega 134.000 v Nemčiji, je zadnja generacija nadaljevala tam, kjer je sedma generacija vozila zgodbo končala.

Volkswagen je osmo generacijo Golfa predstavil oktobra lani, zato je bilo leto 2020 prvo modelno kot tudi prodajno leto. Z njim je Volkswagen skušal doseči velik napredek na področju tehnologije in informacijsko-razvedrilnega sistema, pri čemer so mehanske korenine ostale bolj ali manj enake.

»Z Golfom 8 neprekinjeno nadaljujemo zgodbo o uspehu prejšnjih generacij. Avto še naprej postavlja tehnične standarde v številnih dimenzijah, «je povedal izvršni direktor Volkswagna Ralph Brandstätter. “Po spomladanskem izbruhu koronavirusa, ko se je začelo trženje Golfa, je prodajni izpad nadoknadil v drugi polovici leta.”


Prodajni uspeh Golfa je Volkswagnu v olajšanje zaradi vseh težav, ki so jih povzročali prvi serijski primerki. Kot smo poročali maja, so bile dobave v prvi polovici leta ustavljene zaradi težav s programsko opremo.

Skozi lansko leto pa je Volkswagen predstavil tudi različice GTI, GTD in GTE, ki so pomagali k prodaji. Velik dejavnik je bilo tudi veliko povpraševanje po hibridnih modelih, saj je bil vsak tretji Golf, ki so ga prodali leta 2020, (blagi) hibrid.

Poleg Golfa so na prodajnih lestvicah v Evropi bili še drugi družinski člani. Ob Golfu, ki je dosegel prvo mesto, sta tako na stopničkah stala Tiguan in Passat. Drugi in tretji najbolje prodajani avtomobil v Nemčiji v letu 2020. Golf R z 315 KM je bil medtem ravno predstavljen novembra.

“Rad bi se zahvalil vsem strankam, ki so nam zaupale,” je dejal Brandstätter. “Toda moja hvaležnost gre tudi celotni naši ekipi, ki je v težkih razmerah koronavirusne krize opravila odlično delo.”

Golf osme generacije bo z letošnjim poletjem vstopil še na ameriško tržišče.