Nemška revija Auto Bild je Goodyear nagradila z nazivom proizvajalca leta na področju letnih pnevmatik. Kot so pojasnili, novi modeli Goodyearovih pnevmatik prepričajo tako z dinamično vrhunsko zmogljivostjo kot tudi s trajnostjo, usmerjeno v prihodnost.

Vodilna nemška revija Auto Bild je v številki, ki je izšla 13. aprila 2022, Goodyearu podelila laskavi naziv »proizvajalec letnih pnevmatik leta« in zapisala, da najboljše letne pnevmatike prihajajo iz Goodyeara. S tem je izrazila priznanje nagrajenim pnevmatikam iz celotne Goodyearove ponudbe, ki na trajnosten način nudijo dinamično vrhunsko zmogljivost.

Omenjena nagrada sledi številnim nedavnim zmagam Goodyeara v isti skupini revij, in sicer s pnevmatikami Eagle F1 Asymmetric 6, EfficientGrip 2 SUV in EfficientGrip Performance 2. S to prestižno nagrado je Goodyear prejel dodatno potrditev za inženirska prizadevanja in tehnološke dosežke pri ustvarjanju serije letnih pnevmatik, ki pokriva različne dele trga.

Najnovejši doprinos h Goodyearovi seriji letnih pnevmatik sicer predstavlja Eagle F1 Asymmetric 6. Gre za ultra visokozmogljivo pnevmatiko (UHP), ki je bila razvita z namenom, da je pripravljena na vse razmere na poti. Združuje namreč zmogljivost na mokri in suhi podlagi, učinkovitost ter ustreznost za uporabo na električnih avtomobilih.


Goodyear je s strani revije Auto Bild že bil izbran za proizvajalca leta na področju celoletnih pnevmatik v preteklih dveh letih, in sicer s posebnim poudarkom na pnevmatiki Vector 4Seasons Gen-3.