Oktobra  se je v Ljubljani s slovesno otvoritvijo in podelitvijo nagrad začel Mesec oblikovanja Ljubljana 2015. Med izdelki, ki so po svojih oblikovalsko-vizionarskih odlikah najbolj izstopali je bil nagrajen tudi električni avtomobil BMW i3.

Vstop BMW i3 na trg je oznanil novo ero električne mobilnosti. Zanj je značilna revolucionarna arhitektura vozila. Inovativni koncept vozila BMW i3 se odraža tudi v vizionarskem oblikovanju vozila. Na zunanjost in notranjost i3 močno vplivata edinstvena arhitektura LifeDrive in pionirski pogonski sistem. Ta elementa ne pričarata le edinstvenega občutka prostornosti in izjemnega doživetja v vožnji, ampak bistveno vplivata tudi na stil. Nagrajeni BMW i3 bo na razstavi Znamke in znamenja ves čas Meseca oblikovanja tudi razstavljen.

Mesec oblikovanja 2015

Na festivalu Meseca oblikovanja (20. oktober – 20. november 2015), ki letos poteka že trinajstič, se predstavljajo najboljši slovenski in tuji oblikovalci. Letos je prvič organizirana tudi razstava Znamke in znamenja (Brands and signs). Njen namen je slovensko in tujo javnost seznanjati z oblikovalskimi dosežki in novostmi. Na razstavi bo ves čas Meseca oblikovanja razstavljen tudi nagrajeni BMW i3. Po besedah žirije, so letos ocenjevali izdelke na podlagi usmerjenosti v prihodnost in oblikovalsko-vizionarskih odlikah.