Mercedes Benz Star Experience je letos potekal že sedmič na slovenskih tleh. Letošnji Road Show je stavil na veter v laseh in rjovenje po zaprti stezi. Seveda, pa nismo pozabili na lekcijo iz varnosti.

V skupini smo se podali na zastavljeno pot v Tuhinjsko dolino in z vmesnimi postanki presedali med dinamičnimi kupeji ter kabrioleti. Z dinamiko je izstopal nabriti SL, a največ pozornosti je pritegnil ogromen brezstrešni razred S.

Nato smo se preselili na tehnični del, kjer smo na mokri podlagi poskušali ujeti ”zvezde”. Enim je šlo odlično, drugim pa niti ne. Naslednja postojanka je bila predstavitev naprednih sistemov novega razreda E. Popolnoma samodejno parkiranje, Distronic Plus četrte generacije, ki ustavljati tako v mestu kot na avtocesti. Prepozna pešca in panično zavira, vozi po omejitvah če tako želi voznik in pazi na ostale udeležence v križišču ter v primeru možne nezgode ukrepa z zaviranjem. Sistem se imenuje Cross Traffic Alert.

Na hitrem poligonu so nam družbo delali 45 AMG, CLA 45 AMG, C in C coupe AMG, za piko na i pa še nabrita AMG GT in AMG GT S. Ta imata pod pokrovom nameščen 4,0-litrski prisilno polnjeni osemvaljni motor, ki razvije kar 340 kilovatov (462 KM) in 600 Nm navora oziroma 375 kilovatov (510 KM) in 650 Nm navora v primeru različice AMG GT S.

Predpremierno so nam pokazali še nova C cabriolet in GLE coupe, ki bo na naše ceste prvič zapeljal že konec meseca.