To so avtomobili novopečenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa!

Ameriški predsednik se s selitvijo v Belo hišo odpoveduje vožnji svojih hitrih in prestižnih avtomobilov. Zdaj ga bo naokoli vozila Zver (The Beast), šest metrov dolga limuzina.

Avtomobili so Donalda Trumpa zasvojili že v najstniških letih. Njegov prvi avtomobil je bil Rolls Royce Silver Cloud letnik 1956, ki je ga še vedno hrani v svoji garaži. Avtomobili znamke Rolls Royce so z leti Donalda tako prevzeli, da je v letošnjem letu naročil prav posebnega Rolls Royce Phantoma z dodatki iz 24-karatnega zlata.

Rolls Royce Silver Cloud (1956)

trump-rolls

Donald je svoji bivši ženi kupil cestno formulo ena. Legendarno Hondo NSX. Dober šoping avto, ni kaj! 😀

trump-nsx

V svoji dolgoletni karieri si je Trump privoščil tudi divjega Lamborghini Diabla v Le Mans modri barvi.

trumo-lambo

Leta 2003 je Mercedes v sodelovanju z McLarnom izdelal super športnika SLR, ki je ponujal ogromnih 617 konjev in stal vsaj pol milijona evrov. Seveda so mogočni podatki Trumpa prepričali za nakup. Zanimivo pa je, da SLR za vsakodnevne opravke uporablja naša Melania.

slr

Brez Rolls Royca ne gre!

donald-trump-net-worth-0

Kaj vse ima ameriški predsednik še parkirano v svoji garaži?

Ob zelo zapolnjenem urniku Donald Trump bolj potuje po zraku kot po cesti. Pa vendar, kadar se želji zapeljati ima na izbiro, poleg zgoraj omenjenih vozil še:

  • Cadillac Escalade
  • Mercedes Benz S600 Pullman
  • Maybach 62
  • Tesla Roadster
  • Ferrari 458 Italia
  • Cadillac Alante

Da je Trump res pravi avtomobilski navdušenec so prikazali na ameriški seriji Top Gear, kjer so voditelji Donaldu predstavili tri avtomobile. Porsche 911, Lamborghini Murchilago in Bentley Continental.Poglejte katerega je Donald izbral!

Kako ameriški predsednik Donald Trump zapravlja svoje bilijone?

Nova ljubica ameriškega predsednika Trumpa

Moskva: Rja in blišč