Tukaj lahko dobiš zastonj VINJETO! Ampak pazi, to je izjavil DARS!

Na družabnih omrežjih tudi to leto potekajo številne nagradne igre na temo »Vinjeta zastonj«, kjer lahko zgolj z všečkom strani ter delitvijo vsebine pridete do mamljive nagrade. Vendar, DARS opozarja.

Na Darsu opozarjajo, da se vinjete uporabljajo za različne promocijske akcije trgovcev in ponudnikov storitev, ki na takšen način pospešujejo obiske spletnih strani oziroma prodajo svojih storitev ali izdelkov. DARS d. d. ima sicer za prodajo vinjet s partnerji sklenjene pogodbe o komisijski prodaji cestninskih vinjet. Vsa prodajna mesta vinjet so primerno označena s certifikatom, ki je prodajalcu dodeljen s strani družbe Dars.

Komisionar-prodajalec vinjet lahko vinjete prodaja končnim kupcem le po vnaprej določenih cenah, ki so zavezujoče. Ob nakupu vinjete kupec prejme račun, s katerim lahko v primeru poškodbe vinjete to tudi zamenja. Zato je za kupca varno, da vinjeto kupi na uradnih prodajnih mestih, odločitev pa je seveda na strani kupca.

Vinjeta je opredeljena po predpisih o javnih cestah ter predstavlja dokazilo pavšalnega plačila uporabe cestninskih cest v določenem obdobju. Cena vinjete je določena s strani države, na katero se ne obračunava popusta.

DARS sporoča, da sami niso organizator nagradnih iger, ki potekajo na socialnih omrežjih, prav tako pa DARS d. d. ne prodaja vinjet na spletnih straneh, niti nanje ne daje popustov.

Kupcem svetujejo previdnost pri nakupu vinjet, saj lahko le DARS d. d. jamči za kakovost in verodostojnost kupljene vinjete le na uradnih prodajnih mestih.

To je vinjeta za leto 2018: Poglej kakšna bo!

Avstrijska vinjeta za leto 2018 bo odslej še dražja in tudi digitalna! 

Za katera vozila stane celoletna vinjeta 220 evrov?