ZANIMIVO: Preveri, kakšno darilo so zaposleni prejeli, ker ne kadijo! Bi se tudi ti odpovedal cigaretom?

Podjetje za spletno poslovanje in trženje je sklenilo, da bo vsem svojim zaposlenim, ki ne kadijo, namenilo šest dni dodatnega dopusta.

Pri tokijskem podjetju so ugotovili, da njihovi kadilski kolegi na odmorih za kajenje preživijo precej časa, kar je nepošteno do nekadilcev. Podjetje Piala je program dodatnega dopusta zagnalo septembra, potem ko se je eden od zaposlenih pritožil zaradi izgube časa, ki jo s kajenjem povzročajo njegovi sodelavci.

“Naši prostori so v 29. nadstropju, zato kadilcu vzame najmanj deset minut že samo odhod do kadilnice v kleti in povratek v pisarno,” je pojasnil tiskovni predstavnik družbe. Dodal je, da se pogovori v kadilnici sicer vrtijo pretežno okoli dela, zato kadilci med svojimi odmori pogosto pridejo do novih idej in drug drugemu delijo nasvete. V družbi so se kljub temu odločili, da bodo raje spodbudili nekadilce. Od začetka septembra so od 42 kadilcev med 120 zaposlenimi prenehale kaditi štiri osebe.

Japonska prekaša Slovenijo

Japonska ima glede kajenja manj stroga pravila kot mnoge druge razvite države, zato je tam manjši tudi pritisk na kadilce, naj opustijo svojo razvado. Po podatkih japonskega ministrstva za zdravje kadi okoli 28 odstotkov Japoncev in devet odstotkov Japonk. V Sloveniji pa kadi vsak peti Slovenec. Meniš, da bi dodeljevanje dopusta za nekajenje še znižalo odstotek kadilcev v Sloveniji?

Vir: STA

Vračajo se LEGENDE! Preveri, kdaj bodo spet z nami v novi sezoni!

RAZKRIVAMO: Po slovenskih avtocestah odslej le s 110 kilometri na uro! Tukaj je razlog zakaj…