Če gre verjeti švicarski zavarovalnici vozijo moški bolje, ampak…

So vprašanja na katera se enostavno ne da zadovoljivo odgovoriti. Na primer: kdo bolje vozi avto – ženske ali moški? Če gre verjeti raziskavi švicarske prometne zavarovalnice SUVA, potem so moški boljši…

V študiji, ki so jo pred kratkim objavili so v švicarski zavarovalnici pregledali primere nesreč, ki so se zgodile njihovim strankam starim od 18 do 64 let. Raziskava je zajela vsega skupaj 1,9 milijonov ljudi.

Pri tem se je razkrilo naslednje: moškim se je v zadnjih desetih letih zmanjšalo tveganje za celo četrtino. Pri ženskah je tveganje manjše samo za 15 odstotkov. Kot so objavili na spletni strani Blick.ch se stvari še poslabšajo, če primerjamo prevožene relacije. Statistično gledano pride na prevoženih 100 milijonov kilometrov 4,8 težko poškodovanih moških in skoraj dvakrat toliko žensk.

Nenavadno: po podatkih iz študije se ženskam največ nesreč pripeti med 7 in 8 uro zjutraj. Švicarski Blick citira statistika zavarovalnice SUVA, Bruna Lafranconija: »V jutranji prometni konici vozijo ženske očitno slabše kot ob drugih dnevnih časih.«

Možna razlaga: moški in ženske se razlikujejo v dojemanju prostora in prostorski orientaciji – s sposobnostmi, ki so za vožnjo z avtom zelo pomembne so moški očitno bolje obdarjeni.

Glede na rezultate primerljive nemške študije, ki jo je izvedel nemški avtomobilistični klub ADAC, je na cestah ravno obratno. V Nemčiji voznice očitno bolje obvladajo volan kot moški in to ne le pri parkiranju. Kako gre torej vse skupaj razumeti? Resnica najbrž leži nekje vmes.

Razkrita neprijetna resnica: Ženske so boljše voznice!

Ste v prekršku, če vozite v visokih petah?

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2016/12/16/10-bozicnih-daril-ki-bodo-razveselila-avtomobilisticnega-navdusenca/