To so najboljši jekleni konjički leta 2020! Pet vozil med sabo precej različnih, razdeljenih v tri kategorije. Če ima moja podelitev nazivov smisel, presodite sami. Razlaga, zakaj sem se tako odločil je sila preprosta.

Najboljši jekleni konjički leta 2020 po moji presoji so BMW serije 4, Škoda Octavia, Peugeot 2008, Volkswagen Golf in Renault Clio. Ne sledijo si točno v tem vrstnem redu, saj so to vozila, ki so se mi v letošnjem testnem letu najbolj dopadla. Avtomobil, ki sem ga postavil na 1. mesto je BMW serije 4. Na najvišjo stopničko ga ni postavila znamka, ali visoka cena. Še manj njegove dinamične zmogljivosti. Temveč dejstvo, da je športen avtomobil v času trenutne tehnologije uporaben za marsikaj drugega, kot le zganjanje norčij.

Elektronika omogoča individualne nastavitve trdote vozila, odzivnosti motorja, glasnosti izpuha in nenazadnje tudi predajanja odgovornosti. Ja, prav ste prebrali. Na avtocesti lahko serija 4 pelje skoraj da brez posredovanja voznika. Zaradi vse te tehnologije, ki je našla mesto v športnem avtomobilu, kakršen pred desetletji ni bil za nobeno drugo rabo kot priganjanje na dirkališču, si je BMW M440i xDrive prislužil naziv najboljšega jeklenega konjička leta 2020!

Dobra potovalnika in živi legendi!

Na drugo mesto postavljam dve dobri vozili, ki sta premierno zasnovani z mislijo skupnega potovanja. V različnih segmentih ponujata največ udobja za potnike, kakor tudi sorazmerno odmerjen prtljažni prostor. Ob vsem tem pa ne oskrunita družinskega proračuna. Škoda Octavia ter Peugeot 2008 se odlično znajdeta v vlogi družinskega prevoznika, obenem pa postrežeta s številnimi elementi aktivne ter pasivne varnosti in dodatki za razvajanje. S tem paketom se uvrščata na drugo mesto.

Tretje mesto je pripadlo kategoriji živih legend. Renault Clio in Volkswagen Golf sta v letos dobila svoji novi izvedbi. Golf se je v 8.generaciji popolnoma digitaliziral, vendar ob vsem tem ohranil svoje atribute, ki so ga tekom let skovali v legendo. Podobno je z novim Cliom. Peta generacija je prinesla všečno zunanjost in še bolj dodelano potniško kabino. Preskok v natančnosti izdelave ter kvalitete vgrajenih materialov napram prejšnji generacije je očiten. Obe vozili torej nadaljujeta svoje poslanstvo in to je največja pohvala, kakršno lahko prejme tradicionalno masovno vozilo.