Na slovenske ceste je zapeljal Golf Variant osme generacije. Obljublja več prostora, kopico napredne tehnologije ter všečno embalažo.

Novi Golf Variant je v primerjavi s predhodnikom zrasel za slabih šest centimetrov v dolžino, na 4,63 metra. Pet centimetrov je karavan pridobil v medosju, kar mu prinaša več prostora za potnike v drugi vrsti.

Prtljažnik po novem namesto 605 litrov meri 611 litrov. Z zlaganjem zadnjih sedežev njegova prostornina naraste na 1.642 litrov. Prilagodljiv prtljažni prostor ponuja številne možnosti pritrjevanja prtljage, 12-voltno in 230-voltno vtičnico, na voljo pa je tudi električni pomik prtljažnih vrat.

Pustolovsko različico Alltrack zaznamuje dva centimetra višja oddaljenost karoserije od tal, zaščite odbijačev, blatnikov in pragov v temni plastiki ter serijski štirikolesni pogon 4Motion.

Golf Variant Alltrack prinaša tudi nekaj posebnih okrasnih elementov v notranjosti, med katere se šteje posebno oblazinjenje. Eva izmed vrlin pa je zmožnost vleka prikolice z masko do dveh ton.

Motorna paleta karavanskega ljudskega vozila je enaka kot pri kombilimuzini, pri čemer velja, da je Alltracku namenjen le najzmogljivejši turbodizelski stroj z 200 »konji«, ki je povezan s štirikolesnim pogonom. Kasneje v 2021 bo pri Variantu na voljo še športna izvedba R z zmogljivim dvolitrskim turbobencinarjem in štirikolesnim pogonom.

Osnovna cena karavanskega Golfa z z bencinskim motorjem znaša 21.390 evrov. Turbodizelska različica je nekoliko dražja in vas bo stala vsaj 25 tisočakov. Na koncu cenika se nahaja Alltrack za katerega bo v žep potrebno seči po 36.950 evrov.