Danski proizvajalec igrač je izdal nov komplet za avtomobilistične navdušence. Komplet Lego Porsche 911 omogoča sestavo znamenitega Turba ter Targe.

V preteklosti je Lego izdelal že kar nekaj kockastih primerkov zimzelenega nemškega športnega vozila. Technic reinkarnacija modela Porsche GT3 RS, kasnejše njegova dirkaška izpeljanka kateri so sledili številni manjši modeli serije Speed Champions. Aktualen komplet Lego Porsche 911 pa ima poseben trik, saj omogoča sestavo dveh modelov.

Iz 1.458 kock je mogoče sestaviti legendarnega Porsche Turba iz 70-let prejšnjega stoletja ter klasično Targo iz enakega časovnega obdobja. Seveda, ne oba modela hkrati. 🙂

Vsa ta pozornost do detajlov se je obrestovala, saj je model takoj prepoznaven kot 911. Veliko tega lahko pripišemo sprednjemu delu, ki ima okrogle žaromete, ikonične obline in pristen odbijač.


Prisotne so celo prefinjene podrobnosti, ki razlikujejo 911 Targo od 911 Turba. Prvi ima značilno zadnje steklo in odstranljiv zgornji del Targe, ki ga lahko shranite v prtljažnik. Turbo pa ima svoj značilni nabuhel zadek z enormnim spojlerjem. Bodoči lastniki boste tako v nekaj korakih spremenili namembnost Lego modela.

Čeprav izdani Porsche ni najbolj podroben model podjetja Lego, vseeno vključuje nekaj unikatnih kosov in funkcionalen volan. Avto ima tudi notranjost 2 + 2 z nagibljivimi sprednjimi sedeži, menjalnikom in ročno zavoro.

Komplet je lahko vaš za 129,99 EUR. Za člane Lego VIP kluba bo na voljo že 16. februarja, medtem ko bo v redno prodajo vstopil v začetku marca.