Legendarni junak ameriških cest je zapeljal tudi v trgovine za male in velike otroke. Ford Mustang, ki sta ga v sodelovanju razvila Ford in LEGO® Group, temelji na ‘fastbacku’ iz leta 1967.

Sestavlja ga do 1470 kock, legendarni ‘mišičnjak’ pa vključuje delujoče krmiljenje, temnomodro karoserijo, bele dirkaške črte, režo za zajem zraka na pokrovu motornega prostora, masko z Mustangovim emblemom, oznake GT in petkraka platišča s pnevmatikami.

Model v višino meri čez 10 centimetrov, dolg je 34 in širok 14 centimetrov, mladi mehaniki pa ga bodo lahko prilagodili svojim željam, saj je na voljo kar nekaj dodatkov, ki vtisnejo poseben pečat ameriški legendi s prepoznavnim Mustangovim konjičem na maski.

Med dodatki za prilagoditve so tlačni polnilnik (‘supercharger’), zadnji spojler, zajetni izpušni cevi, sprednji spojler in posoda za dušikov oksid, da bo na voljo popolna izkušnja nadgradnje pristnega športnega avtomobila.


Verodostojna kopija lastnikom omogoča, da shranijo predmete v prtljažniku ali odprejo pokrov motornega prostorain si ogledajo podrobno izdelan ogromen blok 6,4-litrskega motorja V8, ki ga dopolnjujejo akumulator, cevi in zračni filter.

Zadnjo premo vozila je možno dvigniti, da dobi avto še bolj napadalen videz, prav tako je možno odpreti vrata in odstraniti streho za ogled notranjosti s klasičnimi sedeži, radiom, delujočim krmiljenjem in prestavno ročico na sredinski konzoli.

Maska z Mustanovim simbolom, oznake GT in izbira registrskih tablic poskrbijo za piko na i tega izjemnega modela v seriji LEGO Creator Expert.