Skoraj dve leti sta že minili od pojava Tesle v ikoničnem nemškem dirkališču Ring oziroma Nürburgring v splošnem žargonu, ko so tja pripeljali močno modificiran Model S.

Slednji z dodatkom besede Plaid zmore kar 1.021 KM in prirast moči se mu več kot pozna, saj je Elon Musk na Twitterju že podal nov čas serijskega vozila, ki znaša nekaj desetink več kot sedem minut in pol.

To je kar 11 sekund hitreje od Porsche Taycana Turbo, ki se je v Zelenem peklu gnal v avgustu 2019, Musk pa nadalje podaja informacije, da gre za popolnoma serijsko in prav nič nadgrajeno izvedenko Tesle Model S Plaid.


Ta je sicer prva v segmentu električnih limuzin, medtem ko ima med vsemi limuzinami najhitrejši krog med kolesi še vedno Jaguar XE SV Project 8 s časom 7:18.36. Ta je glede na omenjeno Teslo bistveno šibkejši, po drugi strani pa tudi precej lažji in posledično agilnejši.

To Musku daje nadaljnji zagon, da bo pripravil še bolj izpopolnjeno izvedenko z aerodinamičnim kitom, karbonsko-keramičnimi zavorami in pnevmatikami z večjim oprijemom. Mi že pričakujemo novo objavo na Twitterju …