Odštevanje do VW Bus Festivala 2023, ki ga bo organiziral Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV), se je začelo. To bo največje tovrstno srečanje na svetu, saj organizator pričakuje, da se bo festivala, ki bo potekal od 23. do 25. junija 2023 v Hannovru, udeležilo več kot 100.000 obiskovalcev z vsega sveta.

Skupnost ljubiteljev Bullijev se bo tri dni skupaj zabavala, poslušala živo glasbo, klepetala in kampirala – ta festival je namreč izraz posebnega odnosa do življenja. Prodaja vstopnic za kampiranje se bo začela že kmalu: rezervacija parcel bo mogoča od 15. avgusta 2022, od 12. ure naprej. Tako kot na legendarnem srečanju VW Bus Festival 2007 bodo sejemska parkirišča postala Bulli kamp za več kot 6.000 Volkswagnovih minibusov.

VW Bus Festival iz leta 2007 z več desettisoč ljubitelji modelov Bulli še vedno velja za vrhunec prireditev VW Bus. Do takrat je bil to po obliki in velikosti edinstven dogodek. In natanko tam bo Volkswagen Gospodarska vozila nadaljeval leta 2023. Dobrodošli bodo aktualni in starodobni modeli VW minibusov – od modela T1 in vseh njegovih naslednikov do novega Multivana s priključno-hibridnim pogonom in povsem novega ID. Buzza.

“Ta povezanost najrazličnejših modelov Bullija iz vseh obdobij je duša skupnosti. Veseli smo, da bo avtomobilski fenomen, ki je v tej obliki edinstven v svetovnem merilu, 16 let po zadnjem festivalu, leta 2023, spet dobil svoj oder,” je povedal Lars Krause, član uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila ter direktor prodaje in marketinga.

Vstopnice za kampiranje od 29 evrov

Vstopnice za VW Bus Festival 2023 bo mogoče rezervirati samo prek spleta na spletni strani www.vw-bus-festival-2023.de.

Cene vstopnic za kampiranje se začnejo pri 29 evrih – za ves vikend! Ta cena vključuje parcelo za kampiranje za vozilo in voznika, prost dostop do sanitarij v kampu in seveda prost dostop do festivalskega območja z različnimi razstavami, tržnico z deli in velikim odrom s pestrim programom. Zraven lahko rezervirate še tri dodatne osebe. In še: če želite na primer rezervirati poseben prostor za družine, lahko storite tudi to. Za udeležbo velja splošno pravilo: za otroke do šestega leta starosti je udeležba brezplačna. Otroci in mladostniki do 17. leta starosti za ves vikend plačajo le 15 evrov.

Prodaja dnevnih vstopnic (brez vozila) se bo začela pozneje.

Klubi ljubiteljev Bullijev so imeli že prej možnost neposredne predhodne prijave večjih skupin. VW GV jih je k temu povabil v sporočilu za javnost in na družbenih omrežjih. “Odziv klubske skupnosti je bil izjemen,” je povedal Stefan Pfeiffer, vodja marketinga pri VW GV. Že po nekaj dneh je organizacijska ekipa zabeležila veliko več povpraševanj, kot je na voljo parcel za kampiranje na območju za klube. Če ne boste dobili mesta na območju za klube, lahko seveda kupite tudi individualno vstopnico. “Na začetku prodaje bo na voljo dovolj vstopnic za druga območja kampiranja,” je dejal Pfeiffer.

Vzporedno z začetkom prodaje vstopnic bo VW GV ljubitelje Bullijev po vsem svetu obvestil o festivalu. O začetku predprodaje bodo ljubitelji obveščeni na znamkinih uradnih kanalih v družbenih medijih. Uradne festivalske nalepke so zelo iskane med vozniki Bullijev na srečanjih starodobnikov in izbranih avtomobilskih sejmih – ti jih tam takoj nalepijo na svoj VW kombi.