Z demokratizacijo 100-odstotne električne mobilnosti je PEUGEOT e-208 popeljal mestne avtomobile znamke z logotipom leva v povsem novo dobo, in to 50 let po nastanku te linije.

Znamka PEUGEOT je svoje prvo moderno urbano vozilo predstavila leta 1972 in ga poimenovala PEUGEOT 104. Od takrat je na ceste zapeljalo nič manj kot 10 generacij in 25 milijonov “mini levov”. In to z več kot eno samo sveto številko.

Mestni malček ni zgolj mestni avtomobil. To je tudi model, ki pogosto omogoča dostop do avtomobila, mobilnosti in neke vrste svobode. PEUGEOT je s 25 milijoni proizvedenimi mestnimi avtomobili v zadnje pol stoletja, več generacijam voznikov ponudil priložnost, da prvič sedejo za volan. Z modelom PEUGEOT e-208 pa je znamka PEUGEOT mnogim omogočila tudi dostop do električne mobilnosti.

Z drugo generacijo PEUGEOTA 208 je znamka PEUGEOT močno zaznamovala vstop v dvajseta leta tega stoletja. Prepoznamo ga bo drzni oblikovni zasnovi, ki je v duhu PEUGEOTA 508 in PEUGEOT 3008, nekoliko pa se spogleduje z modelom PEUGEOT 205 (emblem izvedenke na zadnjih stebričkih, oblikovna zasnova stekel). PEUGEOT 208 pa je predvsem zaznamoval vstop mestnih avtomobilov v dobo električne mobilnosti, ki je dostopna vsem. Od lansiranja modela do danes je bilo 16 % proizvedenih primerkov na električni pogon (PEUGEOT e-208). Nova generacija je seveda na voljo še v bencinski in dizelski različici, poleg tega pa ponuja tudi napredno multimedijsko povezljivost. Ta zmagoslavni model je bil nagrajen tudi s prestižnim nazivom Evropski avto leta 2020.