V starem delu mesta Kranj, pred Prešernovim gledališčem, so v preteklem tednu bili razglašeni zmagovalce letošnjega, že 18. izbora Poslovni avto leta.

Veličasten dogodek je potekal v čudoviti kulisi starega mestnega jedra, ki so ga zavoljo dogodka še dodatno začinili zloščeni jekleni konjički – finalisti izbora PAL. Dogodka se je udeležilo več kot 180 gostov, ki jih je zabavala ena najbolj poznanih slovenskih jazz vokalistk mlajše generacije Ajda Stina Turek. Diplomiranka Bostonskega Berklee Collegea iz Vocal Performance je kasneje, leta 2022, magistrirala iz Contemporary Performance in Music Production na evropski podružnici Berklee v španski Valencii.

Dogodek poslovni avto leta je postal polnoleten in 18. izdajo sta otvorila Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj in Mitja Feri, član uprave Generali Zavarovalnice, generalnega pokrovitelja izbora Poslovni avto leta. Program sta vodila Bernarda Žarn in Miloš Milač, urednik področja mobilnost pri Časniku Finance.

Na dogodku so razglasili zmagovalce v štirih kategorijah, ki so se do zmage prebili prek sita dveh oziroma (v managerski kategoriji) treh žirij – novinarske, z glasovanjem bralcev in ocenjevanjem žirije slovenskih direktorjev in direktoric, ki so finaliste preizkusili v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. In ker se nahajamo v času največjega prehoda tehnologij – na trgu in v izboru so bencinski, dizelski, hibridni, priključno hibridni in električni avtomobili, so zmagovalci posameznih kategorij bili še toliko bolj nepričakovani!

Zmagovalci PAL 2023

Službeni avto leta 2023 je postala toyota corolla

Poslovni avto leta je postal citroën C5 X

Električni avto leta je postal tesla model Y

Managerski avto leta 2023 pa je mercedes-benz EQE