Na slovenske ceste je zapeljal novi ZOE. Renaultovo pionirsko električno vozilo se zdaj predstavlja v drugi generaciji. Stavi na odločen elektro pogon, simpatičen dizajn ter mamljivo ceno že od 13.890 evrov*.

Prenova Renaultovega električnega pionirja prinaša evolucijo karoserijskega izgleda. Serijsko so vgrajeni LED žarometi, novih je nekaj barv, precej bolj opazna pa je revolucija potniške kabine. Novi ZOE v notranjosti nudi boljši izbor materialov, sredinska konzola ima na voljo osrednji 6,5 ali 9,3-palčni zaslon na dotik z novo multimedijsko vsebino. 10-palčni merilniki imajo digitalno podlago, oblikovno sveža je ročica menjalnika, hkrati pa je Zoe dobil nekaj dodatnih odlagalnih mest. Zanimiva posebnost notranjosti so tudi reciklirani materiali – varnostni pasovi in tekstil odsluženih Renaultov ter plastenke.

Novi Renault ZOE

Najbolj pomemben podatek je vgradnja zmogljivejše baterije, ki je iz 41 preskočila na kapaciteto 52 kWh. Hkrati to pomeni tudi pomeni za četrtino večji doseg, ki v najoptimalnejših razmerah in po WLTP protokolu meritev znaša 395 km z enim polnjenjem. A pozimi bo ta doseg znižan na okrog 250 kilometrov.

Novi Zoe ponuja možnost polnjenja baterij z enosmernim tokom na hitrih 50 kW DC polnilnicah, kjer se v 30 min napolni do 80-odstotkov. Najbolj razširjeno polnjenje preko javnih 22 kW in 11 kW polnilnic, bo za naslednjih 125 km potrebovalo 1h oziroma 2h. Domača polnilnica Wallbox 7 kW omogoča, da se baterije napolnijo v dobrih 9 urah. Poleg znanega R110 motorja, zdaj ponudbo dopolnjuje še elektromotor R135 s 100 kilovati moči, ki se kaže v precej bolj odločnem pospeševanju in speljevanju z mesta.

potniška kabina novi ZOE

Variacije nakupa Renault ZOE

Renault svojo prodajno ponudbo še vedno gradi na poslovnem modelu z najemom baterije ali z nakupom. Vstopna cena novega Zoeja z baterijo znaša 32.690 evrov, medtem ko je cena pri najemu baterij le 24.390 evrov. Zanjo bo Renault mesečno zaračunal najmanj 74 evrov (omejitev prevoženih kilometrov na 7.500 km) oziroma 124 evrov (neomejeno število kilometrov). Vsako ceno na ceniku pospremijo še s tremi tisočaki popusta, k temu pa trenutno lahko prištejemo še subvencijo države 7.500 evrov. To pomeni, da osnovni Zoe z najemom baterij stane 13.890 evrov

Za fizične kupce je uvoznik pripravili nekakšno ponudbo operativnega lizinga. To pomeni, da Zoe mesečno stane 159 evrov (začetni polog 1000€), najem je sklenjen za obdobje treh let. V ta strošek seveda niso všteti zavarovanje, registracija in servisiranje, zato je k omenjenemu mesečnemu znesku potrebno prišteti še dodatnih 84 evrov. Po izteku 36-mesečnega obdobja lahko uporabnik podaljša najem ali avto vrne k trgovcu.