Nemška zvezda je predstavila novo generacijo razred GLA. Najmanjši mestni terenec je postal bolj dinamičen in cilja na mlado.

Na Slovenski trg je prispela druga generacija uspešnega Mercedesovega malega SUV-ja, ki z novim videzom in sodobno tehnologijo pogumno vstopa med konkurenco. Popolnoma nov Mercedes razred GLA gradi na ideji predhodnika, z aktualno tehniko in sodobnejšimi motorji. Zaradi nove MFA platforme je večji, postavnejši, ponuja več varnosti in udobja.

Privlačna notranjost je podobna tisti v trenutnih modelih razreda A in CLA, kar pomeni dva velika zaslona, oborožena s povezljivostjo in asistenčnimi sistemi.

Tokrat se bomo bolj dotaknili cen in opreme na slovenskem trgu. GLA je namreč ponujen s sedmimi različnimi konfiguracijami motorjev in pogona. Največja zanimivost je ukinitev ročnega menjalnika, tako so vsi ponujeni s samodejnim menjalnikom. Paleto bo otvoril GLA 200, z 1,3-litrskim bencinskim motorjem s 163 KM, v kombinaciji s sedemstopenjskim DCT menjalnikom. Razen tega, imajo vsi ostali osemstopenjsko avtomatiko. Za osnovnega s sprednjim pogonom je potrebno odšteti 35.900 evrov. Drugi bencinar je 2-litrski GLA 250 (224 KM), na voljo tudi s 4Matic štirikolesnim pogonom.

Standardni velja 41.600 evrov, štirikolesno gnani pa 43.880 evrov. Dizelsko paleto poganja 2-litrski motor s 150 KM v modelu 200 d in 190 KM v 220 d. Oba lahko kombiniramo s štirikolesnim pogonom. Za najcenejšega GLA 200 d bo potrebno odšteti 36.900 evrov,medtem ko doplačilo za 4Matic znaša 2.280 evrov. Zmogljivejši GLA 220 d vas bo olajšal za 39.900 evrov, 220 d 4Matic pa za 42 tisočakov.

Ponudba dodatne opreme je obširna, tako si lahko vsak sestavi svoj sanjski GLA. Oblikovni paketi so Style, Progressive in najbolj zaželeni AMG Line. Zadnja dva lahko združimo še z nočnim paketom, ki kromirane nadomesti s črno obarvanimi. Velikosti 14 platišč v paleti se giblje od 17- do 20-palcev, odlično se ujamejo z 12 karoserijskimi barvami. Seveda lahko GLA oborožimo z ogromno asistenčnimi sistemi, varnostnimi pripomočki in povezljivostjo s pametnimi napravami.