Mercedes-Benz je lansiral drugo generacijo najmanjšega športnega terenca GLA. Vizualno in tehnično izboljšan, terensko zmogljivejši ter večnamensko uporabnejši športni terenec.

Mercedes-Benz je razkril drugo generacijo majhnega športnega terenca GLA. Z njim želi speljati kupce konkurenci, kot je, denimo, Audi Q2, BMW X1, Lexus UX, … Prvo generacijo smo že preizkusili, več o njej pa najdeš na tej povezavi.

V primerjavi s testiranim predhodnikom je v višino zrasel za 10 centimetrov. V širino je pridobil 3 centimetre, a je za 1,4 centimetra krajši. Zaradi daljše medosne razdalje bodo imeli potniki v drugi vrsti malo več prostora za noge. Drugo vrsto sedežev bo mogoče vzdolžno premikati za 14 centimetrov in podreti naslonjala sedežev v razmerju 40:20:40.

Oblikovno sledi že znanim smernicam najnovejših hišnih modelov in se zgleduje predvsem po malo večjem in zelo praktičnem bratu, modelu GLB. Z njim si deli tudi arhitekturo notranjosti, vključno z izdatno digitalizirano armaturno ploščo, infozabavni vmesnik MBUX z možnostjo glasovnega upravljanja in drugimi modernimi tehnološkimi bonbončki. 

Poleg številnih varnostno-asistenčnih sistemov, ki jih poznamo že iz drugih Mercedesovih modelov, bo ponujal tudi priročno funkcijo za uporabo v avtopralnicah. Podobno tisti v masivnem GLS-ju. Z enim samim ukazom lahko voznik avtomobil hitro pripravi za vstop v avtopralnico, pri čemer se hkrati zložijo stranska ogledala, zaprejo vsa okna (tudi strešno), klimatska naprava preide v način notranjega kroženja zraka in prikaže se 360-stopinjska kamera, da pomaga pri poravnavi s kanali v avtopralnici. Ob izhodu se samodejno ugasne.

Motorno paleto si bo delil z razredom A, kar pomeni, da bodo bencinske in dizelske barve zastopali stroji z močmi med 160 in 224 ‘konji’. Vrh ponudbe pa bo predstavljala izvedba AMG GLA 35 s 306 ‘konji’. Mercedes napoveduje tudi priključni hibrid z električnim dosegom 70 kilometrov. Močnejši motorji pa bodo lahko opremljeni tudi s štirikolesnim pogonom 4Matic.

Prodaja bo v Evropi stekla spomladi prihodnje leto.